2024. május 10., péntek

Bérbe adják a gyógyszertárakat

Természetesen az államikat, mert a privátok a jelek szerint nyereségesek. Az államiak viszont, amelyek alapítói jogát néhány éve Zombor város vette át, folyamatosan veszteséggel működnek. A Narodna apoteka elnevezésű láncnak öt gyógyszertára van a városban és 16 a környező falvakban.

Tavaly hatmillió dináros veszteséget halmoztak föl, idén az első három hónapban 2,8 milliót, vagyis az év végére a veszteség elérné a 12 millió dinárt. A városi képviselő-testület a minap úgy döntött, hogy bérbe adja a patikákat. A bérleti feltételek egyike, hogy a bérlőnek meg kell tartania az összes alkalmazott gyógyszerészt, a segédszemélyzet létszáma mérlegelés kérdése. A pályázatot még nem írták ki, de már tudni, hogy három érdeklődő is van az állami patikák bérlésére, amit 15 évre hirdet meg a város. A bérbeadás várhatóan szeptemberig lezárul.
A zombori állami patikák szakszervezete a városi képviselő-testület üléséig mit sem tudott a bérbeadási szándékról. Arról viszont meg vannak győződve, hogy a közbeszerzési törvény hozta őket hátrányos helyzetbe. Ez a törvény a magánpatikákra nem vonatkozik.