2024. május 5., vasárnap

Guruló múzeum a szabadkai főtéren

A szabadkai Old Timer régi motorgépjárművek kedvelőinek egyesülete szervezésében a hétvégén került sor az oldtimer járművek 19. nemzetközi találkozójára, mely az idei évben a faluturizmushoz kapcsolódott. A három napos találkozó leglátványosabb része kétségkívül a szombat délutáni kiállítás volt a város főterén, ahol az érdeklődők több mint száz régi autót és motort tekinthettek meg.

(kép: Magyar Lívia)

(kép: Magyar Lívia)

Tomislav Vidaković, az Old Timer Egyesület elnöke elmondta, több mint hetven tagjuk van, akik garázsában több mint kétszáz régi jármű áll, ennek egyharmada már átesett a restauráláson, egyharmadán jelenleg is dolgoznak, a többi pedig még várja a sorát, hogy helyrehozzák őket. Mint megtudtuk, a találkozón kiállító vendégek több mint fele Magyarországról érkezett, azonban voltak kiállítók a volt Jugoszlávia teljes területéről, továbbá Angliából és Bulgáriából is érkeztek Szabadkára, akik megismerhették a város és környékének turisztikai látványosságait, így a karaván Tavankútra és a Kelebiai Ménesbe is kilátogatott.

– Szeretném megköszönni a támogatóknak, akik felismerték ennek a rendezvénynek a jelentőségét és segítettek annak megtartásában, elsősorban a szabadkai önkormányzatnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a szabadkai székhelyű Történelmi Autók Klubjait összefogó szövetségnek, a Vudom Auto cégnek, a Norma Groupnak és Warner vállalatnak. Ma már nem az a célunk, hogy minél tömegesebb legyen a részvétel, sokkal inkább, hogy minél szebb, különlegesebb és sokszínűbb legyen a kiállítás, s reméljük, a látogatók elégedettek voltak azzal, ami itt fogadta őket – nyilatkozta lapunknak az egyesület elnöke.