2024. március 19., kedd

Kétnapos bormámor

Tegnap rajtolt a dionüszoszi lakoma a hatodik magyarkanizsai bornapok alkalmával, melyet idén is sok kísérőrendezvény tarkít.

A pénteki négy órai megnyitón már gyülekeztek a borkedvelők, de a sörivók sem maradtak szomjan, mert a sörmanufaktúra is jelen van Magyarkanizsán. Nyolc standnál lehet kóstolni vagy bekóstolni borokból, hazai és külföldi borászok jóvoltából. A lacikonyhában sör- és borkorcsolya rendelhető, a talpalávalót pedig mindkét nap szolgáltatják.
Csőke Rudolf, az egyik szervező elmondta:
– Igyekeztünk kicsit színesebb kísérőprogramokat szervezni az idén. A zenei kínálat tekintetében kettéválasztottuk a két napot. Pénteken a fiataloknak, míg szombaton az idősebb korosztálynak kedvezünk a népzenei és lakodalmas stílust megidézve. A fellépők Jerasz Josip, a Night Cruisers Band és Szerda Árpád. Vasárnap a Homokóra együttes lakodalmas zenét játszik, valamint tamburások lépnek föl.
Az idén a bornapok az önkormányzat által közvetetten támogatott rendezvénnyé vált. A faházikókat az önkormányzat biztosította, a megjelenő tömegtől függően ez az elkövetkezendő időszaktól már változhat oly módon, hogy kiemelt jelentőségű rendezvénnyé is válhat.
Azt láthattuk, igény van rá, igénylik a környékbeliek, hogy legyen egy-két kellemes estéjük, amikor borozgatva tölthetnek el egy kora nyári estét.