2024. április 19., péntek

Palicsi húsvét

Jótékonysági akció Milica megsegítésére

Szombaton a palicsi Vigadónál Palicsi húsvét elnevezéssel kerül megrendezésre az a jótékonysági akció, melynek keretében szeretnék vendégül látni a gyerekeket, egyúttal segíteni Milica Oklobžiján, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Olivera Imbronović, a projekt koordinátora és a Prezident szálloda igazgatója elmondta, a 11-től 13 óráig tartó program keretében a palicsi hotelekben vendégeskedő és a szabadkai gyerekeknek kínálnak tartalmas kikapcsolódást tojáskereső versennyel, valamint kreatív műhellyel, ahol tojásokat festhetnek.

– A Masterplast Yu Kft. felajánlott egy hungarocellből készült, 1,2 méter magas óriástojást, melyet a gyerekek kifestenek majd, s amit végül árverésre bocsátunk, az óriástojás eladásából befolyó összeget pedig jótékony célra ajánljuk fel – tudtuk meg Olivera Imbronovićtól.

A Palicsi húsvéton Ertur Kurdali animátor szórakoztatja a gyerekeket és vezényli le a kétórás programot, melynek keretében előadás és koncert, valamint tojáskereső verseny lesz, a megtalált tojásokat pedig a gyerekek azután ki is festik. A legtöbb tojást megtaláló gyermek és a legfiatalabb résztvevő díjban részesül.

Az esemény társszervezője a Palics Park Kft. Sanja Prijić, a vállalat munkatársa hozzátette, amellett, hogy humanitárius jellege van az akciónak, a palicsi turisztikai kínálatot is bővítik ilyen módon, és arra számítanak, hogy nagy érdeklődés fogja kísérni a Palicsi húsvétot.

Ivona Jakša, a Masterplast cég képviselője még hozzátette, mindig is fontosnak tartották, hogy különféle jótékonysági akciók révén segítsenek az embereknek, s reményét fejezte ki, hogy az akció sikeres lesz.