2024. április 20., szombat

Marad a megnövekedett forgalom az utakon

A Szerbiai Motorosszövetség (AMSS) ügyeleteseinek lapunknak adott információi szerint az utakon jelenleg nincs nagyobb fennakadás és normális módon zajlik a közúti közlekedés, azonban az ünnepek miatt mindenképpen tapasztalható a megnövekedett forgalom és ez a következő napokban is így marad.

Az elmúlt hétvégén a karácsony miatt a határátkelőkön is hosszabb volt a várakozás, azonban a tegnapi nap folyamán már rendeződött a helyzet, és csupán fél órát kellett várniuk azoknak, akik a szerb–magyar illetve a szerb–horvát határon kívántak átjutni. A következő néhány napban viszont még számítani lehet hosszabb várakozásra, hiszen az újév miatt újra nagy sorok alakulhatnak ki a határátkelőkön. Az AMSS-ből ezért azt javasolják, hogy mielőtt útnak indulna valaki, előtte tájékozódjon náluk a határátkelőkön lévő helyzetről és a várakozási időről.

A Szerbiai Motorosszövetség az időjárási körülmények miatt arra inti az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek, óvatosan és lassabban vezessenek, ugyanis a következő napokban a reggeli és esti órákban helyenként jegesek lehetnek az utak, és a köd is nehezítheti a közlekedést, illetve ne feledkezzenek meg a téli felszerelésről. Mint hangsúlyozták, a lehetséges csapadék miatt mindenképpen nagyobb odafigyelésre van szükség a sofőröktől, ugyanakkor a sűrűbb forgalom is indokolja az óvatosságot.