2024. május 1., szerda

Szerződést kötöttek a nyertes pályázókkal

A Divac Alapítvány ismét támogatja a Magyarkanizsa községbeli fiatalok elképzeléseit

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány és Magyarkanizsa önkormányzata három éve nyújt közösen pályázati lehetőséget a községbeli ifjúsági, formális és nem formális csoportok projektjeinek megvalósításához. A beérkező pályázatok a helyi Divac Ifjúsági Alaphoz érkeznek, elbírálásukat pedig 10 önkéntes fiatalból álló csapat végzi. A megvalósuló projektek követésére akcióterv is készült.

A pályázat Magyarkanizsa községbeli nyertesei

A pályázat Magyarkanizsa községbeli nyertesei

A tegnapi ünnepélyes szerződéskötésen, melyet a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban tartottak, idén harmadik alkalommal adták át a szervezetek képviselőinek az óriáscsekkeket, és írták alá a szerződéseket azokhoz a tervekhez, amelyek megvalósulásuk után tartós értéket, tartalmat fognak jelenteni a község településein. A szervezetek képviselőit Ostojin Olivér, az alapítvány helyi koordinátora köszöntötte, majd Zoran Teslić sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott községi tanácstag nyújtotta át a szimbolikus csekkeket.

Az együttműködés három éve alatt 50 beérkezett tervezetből 38 nyert pozitív elbírálást, a mostani 14 pályázó közül pedig 11 szervezet rendelkezhet az általuk igényelt támogatási összeggel. Az aktuális pályázat keretében 850 ezer dinár összegű támogatást osztottak szét, melyből 500 ezer dinár az önkormányzat részéről érkezett, az alapítvány pedig ez alkalommal 350 ezer dinárt irányozott elő községünk részére. A ranglista élére a Rákóczi Szövetség tóthfalusi szervezetének pályázata került, melynek célja egy olyan valósághű makett elkészítése, amelyen a Duna szerbiai szakasza látható a folyóra jellemző természet- és társadalomföldrajzi elemekkel. Ennél a projektnél is nagy szerepet játszik a fiatalok kreativitása, és a munka legnagyobb részét önkéntesek végzik. A támogatásokból továbbá megépülhet a völgyesi közösségi terasz, felújíthatják az oromhegyesi játszóteret, a horgosi, oromi és martonosi focisták pedig felszereléssel gazdagodnak majd, illetve a pályáikat, öltözőiket fogják renoválni. A magyarkanizsai Tisza-parton ökojátszótér felépítésére nyert pályázatot a Kanizsa Cserkészcsapat. A következő időszakban a község hét településén is tanúi lehetünk a maradandó újításoknak, amelyeknek céljai között szerepel a települések köztereinek felújítása, az ifjú lakosok együttműködése és a falvak felpezsdítése.