2024. április 25., csütörtök
NAGYBOLDOGASSZONY TÖRÖKBECSÉN

Az idén először nem lesz magyar zenekar a rendezvényen

Augusztus 26-ától 28-áig tartják meg a Nagyboldogasszony Napokat Törökbecsén. Az új helyi hatalom természetesen új szervezőbizottságot hozott létre, amely takarékosabb és a szokásosnál egy nappal rövidebb programot ígér. Novica Blažin szervezőbizottsági elnök bejelentése szerint az idén nem lesz magyar fellépő Törökbecsén, és ennek szerinte kizárólag szervezési okai vannak.

– Elnézést kérünk a magyar közösségtől, de minden igyekezetünk ellenére nem sikerült időpontot egyeztetnünk a magyar zenekarokat képviselő menedzserekkel. Mindegyik magyarországi zenekar azzal utasított el bennünket, hogy elkéstünk a megkereséssel, más zenekarok pedig a közelben fognak fellépni, ezért nem akarnak saját magukkal konkurálni. Jövőre időben intézkedünk, hogy eleget tehessünk a magyar közösség igényeinek is – mondta Novica Blažin.

A korábbi években olyan magyar zenekarok léptek a törökbecsei színpadra, mint az Omega, az Edda, a Zanzibár vagy a Hooligans. Magyar fellépő tehát az idén nem szerepel a rendezvény műsorán, de a korábbi évekhez hasonlóan most is lesz Poljofest, főzőverseny, etnobazár, tamburazenekarok versenye, fogathajtó bemutató és más utcai szórakoztató műsor. Ami az esti koncerteket illeti, pénteken, augusztus 26-án a Garavi Sokak, szombaton, augusztus 27-én a Zabranjeno pušenje és a Prljavo kazalište, vasárnap, augusztus 28-án a Lexington Bend és Saša Matić lép fel.

A szokásos harcművészeti bemutatóra az idén egy héttel később, szeptember 3-án kerül sor, és most első ízben a Kung Fu Wushu Balkán-bajnokság nevet fogja viselni.