2024. április 18., csütörtök
NAGYBECSKEREK

Két nagyáruházat épít a Lidl

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere tegnap megtekintette a Lidl kereskedelmi lánc új létesítményének építőhelyét, a városi autóbusz-állomás közelében. Kijelentette, hogy a Lidl a Béga menti városban két elárusítóhelyet is nyit, az egyiket az említett helyen, a másikat pedig a Baglyas lakótelepen, az Aviv Parkkal szemben. Ez szerinte arról tanúskodik, hogy Nagybecskereken érdemes befektetni. Természetesen fontos az új munkahelyek megnyitása, és emlékeztetett arra, hogy a múlt évben az önkormányzat 13 beruházóval kötött szerződést.

A Lidl régóta emlegetett nagybecskereki áruházának építése áprilisban kezdődött. A telket még 2012 márciusában vásárolták meg. Ez volt az első telek, amelyet megvásároltak Szerbiában. Az elárusítóhelyek egyforma típusúak, és 2660 négyzetméteres területet ölelnek fel. A munka kivitelezését az újvidéki Best Izgradnja vállalatra bízták, a tervező pedig a szabadkai North engineering. A legkorszerűbb technológia alapján építik meg őket. Előtérbe kerül az energiahatékonyság, elsősorban a LED fény használatának, a hőenergia visszanyerésének és az ökológiai építésanyagok felhasználásának köszönhetően.

A tervek szerint az épület november 1-jéig elkészül, de 2018-ban kezdi meg a munkáját. Ugyanis a Lidl kereskedelmi politikája az, hogy egy adott országban a megépített létesítményeit egyszerre nyitja meg. Szerbiában 2018-ig összesen húsz létesítményt terveznek egyszerre megnyitni.

A Lidl a Schwarz csoportosulás része, és a tíz vezető német kereskedelmi lánc közé sorolják őket. Az első létesítményüket Ludvigshafenban nyitották meg a múlt század hetvenes éveiben, a kilencvenes évek elejétől kezdve pedig már jelen vannak Európa csaknem minden országában.