2024. március 28., csütörtök

Ünnepelt Budiszava

Tiszakálmánfalva fennállásának 132., a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület pedig 15. évfordulóját ünnepelte

A településen február 28-án, vasárnap került sor a hagyományos falunapi rendezvényre, valamint a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fennállásának 15. évfordulója alkalmából megrendezett műsorra.

A helyi lakosok ez alkalommal falujuk alapításának 132. évfordulóját ünnepelték meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Erdély Lenke, a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki városi bizottságának elnök asszonya, továbbá Búza Zsolt, a magyarországi Baks testvértelepülés polgármestere. A rendezvényen köszönthették még a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének képviselőit, és nem utolsósorban Sára Snajder Ildikót, az Európa Kollégium igazgató asszonyát is.

A rendezvény keretében a művelődési kör épületének előterében kiállítás nyílt az Árvácska kézimunkacsoport, illetve Plavšić Dušanka helyi festőnő munkáiból. A falunapi megemlékezésen Kiss Gyula, Újvidék alpolgármestere Milánovity Otíliával, a művelődési egyesület elnök asszonyával közösen koszorút helyezett el a falu névadójának emléktáblájánál, ezzel emlékezve meg Tisza Kálmánról, akinek elgondolása alapján a falu megalapítói otthont teremtettek maguknak és utódaiknak. Ezután vette kezdetét az ünnepi műsor, amelyen fellépett a helyi Boomerang ifjúsági zenekar, valamint bemutatkoztak az egyesület szakosztályai: a szavalók, zenészek, énekesek és a néptáncosok. A műsor folyamán láthattunk egy filmet is, amely bemutatta a falu művelődési életét. Az ünnepi rendezvény végén a szervezők köszönőlevéllel és szerény kis ajándékkal köszönték meg az egyesület szakcsoportvezetőinek sokéves fáradhatatlan munkájukat.