2024. április 19., péntek

Adni öröm!

Élő jótékonysági műsor szombaton 18 órától a Pannon RTV-ben

Szombaton, december 19-én 18 órától élőben sugározza a Pannon RTV az Adni öröm! című jótékonysági műsort. A két szerkesztő, műsorvezető, Farkas Athéne és Husnyák Andrea azt ígérik, igazi karácsonyi hangulatú, meghitt műsorra számíthat a tévénéző, sok zenével, sztárokkal, jókívánságokkal, miközben bemutatják azt a hat családot, akiknek a gyűjtést szervezték. Azok, akik most vagy a műsort követően szeretnének adományozni, megtehetik.

Husnyák Andrea és Farkas Athéne (Fotó: Diósi Árpád)

Husnyák Andrea és Farkas Athéne (Fotó: Diósi Árpád)

– Idén is lesz a Pannon RTV-n Adni öröm! című jótékonysági tévéműsor, amely ugyan élő műsor, de tulajdonképpen megkoronázása az elmúlt heteknek. Egy jótékonysági akció, amely keretében ebben az évben hat családot, illetve egy szervezetet választottunk ki, amelyeknek gyűjtést szervezünk. A szervezet az idén a magyarkanizsai az Együtt Veled Értük Egyesület keretében működő Fénybárka napközi. Halmozottan sérült fiatalok és idősebbek ellátását vállalták magukra, egy olyan szervezetről van szó, amely megpróbálja különféle műhelyekkel integrálni ezeket a fiatalokat a társadalomba. Gölöncsérkednek, szőnek, fonnak, gombát termesztenek, és önellátást gyakorolnak ezáltal. Elmondták, hogy nekik mire van szükségük: az egyik egy konyhának a projektterve, amellyel ők pályázhatnának a kivitelezésre, tulajdonképpen már biztos, hogy megvalósul. A magyarkanizsai Szalma Baum vállalat magára vállalta ennek a tervnek a kidolgozását ingyen a jövő év folyamán. Emellett az üvegház fűtésrendszerének a megoldására lenne szükség, ez még kérdéses, várjuk a felajánlásokat – mondta Husnyák Andrea.

Az Adni öröm! Jótékonysági műsor forgatásai során hat családnál járt a riporter, Cérna Lenke, a műsor előkészítésében pedig kivette részét a gyártásvezető, Pejić Tímea is.

– Egy zombori 13 éves kisfiút a nagyszülei nevelnek, az édesanyja betegsége okán, nekik építőanyagra lenne szükségük. Óbecsén egy édesapa egyedül neveli a kislányát, aki 24 órás felügyeletet igényel, így dolgozni nem tud elmenni. Van egy sokgyermekes, a muzslyai Dudás család, itt is van olyan sérült gyermek, aki állandó felügyeletet igényel. A moholi Sétáló családban hét gyermeket nevel egyedül az édesapjuk. Szabadkáról pedig két esetet választottunk, egy kétgyermekes család, ahol négy generáció él egy házban, illetve egy 25 éves árva fiút próbáltunk felkarolni, akinek talán azért a legnehezebb, mert teljesen egyedül van, nincs kihez fordulnia. Ő elsősorban munkát szeretne. Örökölt egy házat az édesanyjától, de a ház nagyon rossz, szinte életveszélyes állapotban van – mesélt röviden a családokról Farkas Athéne.

A családokról készült kisfilmeket mindennap meg lehet tekinteni a Pannon TV-ben, de mindegyik megtalálható a Pannon RTV honlapján is.

– Nagyon sok adomány érkezett már. Van, aki az anonimitást választotta, van, aki személyesen szeretné átadni a felajánlását. Mindezekről beszámolunk majd a szombati élő adásban, lesznek olyanok is, akik a műsorban veszik át a felajánlásokat – mondta Athéne, majd Andrea hozzátette:

– Tulajdonképpen ez csak egy elindító folyamat, a támogatások érkezhetnek a műsor alatt és után is. Reméljük és hisszük, hogy ezek a családok később, az év más időszakában is eszükbe jutnak az embereknek, hiszen a mostani támogatás is minden bizonnyal nagy segítség, de a legtöbb esetben nem oldja meg teljes egészében a problémáikat.

A műsor egyébként karácsonyi hangulatú lesz, tele zenével, ünnepi köszöntésekkel, hiszen beszélgetett a Pannon RTV riporterével Szőke Zoltán, de az élő műsor vendége lesz Bozsek Márk és Dér Heni is.

Nem csak pénzadományok érkeztek az idén, más értelemben is segítenek az emberek. Királyhalmán például a műsor napján focitornát szerveznek, ahová meghívták a bemutatott családokat és gyermekeiket. Élményt adnak, példát mutatnak.

– Ezek a gyermekek egy igazi focicsapattal játszanak majd mérkőzést, a nevezési díj mind jótékony célra megy, a királyhalmiak döntik majd el, hogy kinek adományozzák, illetve a torna alatt is várják az adományokat a királyhalmi sportcsarnokba, ahonnan ők kombival szállítják majd a Caritasnak a segítséget. Az élő műsor vendégei lesznek az egész napos focitornát követően a szervezők, focisták is – mondta Athéne.

A Pannon RTV az adományokat a Caritas segítségével juttatja el a családoknak. Az adományra szánt összeget a Caritas 310-174188-91-es bankszámlaszámára, Adni öröm megjelöléssel küldhetik el, vagy leadhatják a segélyszervezet irodáiban Vajdaság-szerte. Jelentkezésüket a 024/621-401-es számon vagy az office@pannonrtv.com e-mail címen is várjuk már a műsort megelőző, illetve az azt követő időszakban is.