2024. április 27., szombat

Adventi élményvonattal Szegedről Bécsbe

Az idén negyedik alkalommal indítja el közvetlen adventi járatát a MÁV Nosztalgia Kft. Szegedről Bécsbe. A Napfény Advent Expressz november 28-án gördül ki a szegedi vasútállomásról. Az utasok kellemes hangulatban tehetnek ismét egy karácsonyi vásárlással egybekötött, hangulatos téli kirándulást a csodás fényekben úszó császárvárosban.

A hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, tiszta vasúti kocsikban névre szóló a helybiztosítás standard és Pullman Club osztályon is. A szerelvényen hangulatos étkezőkocsi található, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek az odaútban reggelizni, a visszaútban pedig vacsorázni vágyók. Az Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelők rophatják a táncot, a talpalávalót az Útközband zenekar szolgáltatja.

Fakultatív séta keretében az érdeklődők a császárok városában megtekinthetik a schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásárt, ugyanakkor lehetőség nyílik a palota és díszkert meglátogatására is. Az utazáshoz – felnőttek és gyermekek részére egyaránt – érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. Indulás 04.45-kor Szegedről, érkezés 11.13-kor a Bécsi Westbahnhof pályaudvarra. Visszafelé 17.24-kor indul a szerelvény, és 23.44-kor érkezik Szegedre.