2024. április 27., szombat

Szabadkán meggyilkolták Filip Vilotijevićet

Pénteken éjjel Szabadkán, a Sándori tanyáknál meggyilkolták Filip Vilotijević (28) újvidéki lakost. A sajtóbeszámolók szerint Vilotijević fehér színű BMW X6 típusú gépkocsija félig a vízben volt,  holttestét pedig a Palicsi-tóban találták meg. A 021 hírportál tudomás szerint, a fiatalembert a gépkocsijában érte a támadás, tettesek 15 lövéssel végeztek vele. Vilotijević a támadás után még ki tudott szállni a gépkocsiból, majd belesett a Palicsi-tóba. A vele autóban ülő ismeretlen személyazonosságú férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Vilotijevićet, akit a rendőrség kábítószer kereskedelemmel is gyanúsított, a belgrádi Fellebbviteli Bíróság Tamara Radulović meggyilkolása ügyében egy hónappal ezelőtt ítélte el jogerősen 2 és fél éves szabadságvesztésre közveszélyokozás vádjával, ugyanis a szóban forgó esetben fegyverével a padlóra lőtt. Filip Vilotijević egy csoportba tartozott az 1994-es születésű Aleksandar Roganovićtyal, akit mindössze 14 nappal ezelőtt gyilkoltak meg Újvidéken.

Az újvidéki Felső Bíróság kiskorúakkal foglalkozó tanácsa Filip felett már ítéletet hozott egy 2006-ban elkövetett gyilkossági kísérlet és engedély nélküli fegyverviselés vádjában, azonban az ítéletet az első fokú bíróság megszakította és az ügyet újratárgyalásra helyezte vissza. Az újvidéki fiatalember ellen csupán egy jogerős ítélet született, méghozzá zsarolásért, amiért hat hónapos szabadságvesztést róttak ki rá. Az újvidéki nyilvánosság a Žarko Zrenjanin Általános Iskola előtti lövöldözés résztvevőjeként is ismeri. Filipet ekkor letartóztatták a 18 éves Nemanja J. meggyilkolásának kísérletéért, azonban a bíró nem ítélte el.

Filip Vilotijević édesapját, Kićun Vilotijevićet egy szemben álló montenegrói klán gyilkolta meg 1999-ben az újvidéki Limánon. Kićun Vilotijević egyébként egy befolyásos montenegrói bűnözői klán fejének számított, aki a 80 évek óta háborúban állt a nikšići Radulović családdal. A két család több évtizedes ellenségessége apáról fiúra szállt, vérbosszú miatt legalább 3 személy vesztette életét.

A 021 hírportál nem hivatalos információi szerint a montenegrói bűnözők csoportja már úton van Újvidék felé, a portál szerint újabb leszámolásra lehet számítani a napokban.