2024. április 19., péntek

Gyilkosság élő adásban

Virginiában interjú készítése közben egy riportert és egy operatőrt lőttek le

Két újságíró halt meg tegnap Virginiában, amikor interjú készítése közben lelőtték őket. Az elő adás során lövések dördültek el, amelyek a Bradford megyei tévétársaság két kollégáját, a huszonnégy éves Alison Parker riporterrel és a huszonhét éves Adam Ward operatőrrel végeztek. A WDBJ7 televízió megerősítette, hogy lelőtték két alkalmazottjukat.

A két tévés a virginiai Monetában a Bridgewater plázában forgatott, Alison Parker éppen egy hölggyel készített interjút, amikor a támadó besétált, és a hangfelvétel tanúsága szerint hat lövést adott le rá és Adam Ward operatőrre. Ezután az adást hirtelen visszakapcsolták a stúdióba, ahol a bemondó csak ennyit mondott: „Nem vagyok biztos benne, hogy most mi történt. Azonnal tudatjuk önökkel, ha kiderül, hogy mik voltak ezek a hangok”.

„Borzasztó szomorú kötelességem, hogy tájékoztassam Önöket... Alison és Adam meghalt ma reggel” – közölte nemsokára rá a WBDJ vezető menedzsere.

A támadó, aki lelőtte a riportert és a kamerást, továbbá egy harmadik személyt megsebesített, szökésben van. A rendőrség körözi.