2024. április 24., szerda

Tanuljunk magyarul Újvidéken

Az újvidéki Városi Könyvtár Strandon működő fiókkönyvtárában augusztus 16-ig szerveznek különböző rendezvényeket, foglalkozásokat, az eseményegyüttes gyűjtőneve: A Lombok alatt a Strandon – média, művészet, sport. A múlt hét magyar nyelvoktatással telt el, a foglalkozásokon részt vevő gyermekeknek alkalmuk volt megtanulni pár szót magyarul, kellemes időtöltés közben ismerkedhettek kultúránkkal. Szombaton játékos kvízt szerveztek számukra, olyan kérdésekre kellett felelniük, mint: hogy mondjuk magyarul az idősebb fiútestvért, mi a krumpli magyar neve, melyik a magyar nemzeti étel, milyen színt kapunk, ha összekeverjük a piros és a sárga színeket, milyen színű a tej, mennyi 3+2, melyik folyó folyik keresztül Magyarország fővárosán, vagy hogy melyik várost tekintjük Európa fővárosának? Fel kellett sorolniuk három, fán termő gyümölcs magyar nevét, az állatok felsorolt nevei közül kiválasztani a szárnyasokat...

(Dávid Csilla)

(Dávid Csilla)

A tanfolyamon nagyjából 15 kicsi vett részt, remekül szórakoztak, a legszorgalmasabbak 3 és 5 ezer dináros sportszervásárlási utalványokat kaptak ajándékba.

Csoportfelvételünkön a kurzus résztvevői, szervezői és a foglalkozásvezetők Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztőjének és László Edit, a Hét nap igazgatónőjének társaságában.

A fiókkönyvtár egyébként szeptember elsejéig látogatható, több mint 300 cím közül válogathatunk, minden nap elolvashatjuk itt a napi sajtót, magyarul is.