2024. március 28., csütörtök
TENISZ - WIMBLEDON

Babos vegyespárosban is elődöntős

Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán győzött a vegyespárosok negyeddöntőjében a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

A viadal honlapja szerint az ötödik helyen kiemelt magyar, osztrák kettős csütörtökön három játszmában múlta felül a másodikként rangsorolt Sania Mirza, Bruno Soares indiai, brazil duót.
Az első, elvesztett szett után a másodikat rövidítésben, 3-0-s hátrányból fordítva nyerték Babosék. A döntő játszmában az elején elvesztette adogatását a magyar, osztrák páros, ám 4:4-nél sikerült egyenlítenie. Az ellenfél 6:5-ös előnyénél két mérkőzéslabdát is hárítottak Babosék, 7:7-es állásnál pedig elvették az ellenfél adogatását. Végül nagy csatában, 2 óra 21 perc alatt megnyerték a találkozót.
A magyar játékos egyesben a második fordulóban búcsúzott, női párosban pedig a francia Kristina Mladenovićtyal az oldalán szintén elődöntős. Itt Babosék ellenfele a döntőbe jutásért a másodikként rangsorolt Jelena Vesznyina, Jekatyerina Makarova orosz páros lesz.

Nők, egyéni, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Sarapova (orosz, 4.) 6:2, 6:4
Muguruza (spanyol, 20.)-A. Radwanska (lengyel, 13.) 6:2, 3:6, 6:3

Vegyespáros, negyeddöntő: Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Sania Mirza, Bruno Soares (indiai, brazil, 2.) 3:6, 7:6 (8-6), 9:7