2024. május 14., kedd

Iskolanap Bácsfeketehegyen

A bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola tegnap ünnepelte az iskola napját. Az alkalomra a diákok ünnepi műsort állítottak össze, amelynek programjában szerepelt tánc, ének és szavalat.

Az iskolanapon hagyományosan elismerő oklevelet kaptak mindazok a diákok, akik részt vettek valamilyen versenyen, s ezzel öregbítették az iskola jó hírét. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel a testvértelepülések iskoláinak képviselői, a történelmi egyházak képviselői, az iskola támogatói és önkormányzati képviselők.

Bojtos Béla, az iskola igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy a tanintézmény névadója 1908-ban született Risanjban. Egyetemet végzett emberként beáll partizánok közé, hogy harcoljon a fasiszta elnyomás ellen. Bojtos visszatekintet mindarra, ami az előző iskolanap óta történt. Az iskola jó osztályzatot kapott egy külső felmérés során, annak diákjai számos sport, kulturális és irodalmi eseményen vettek részt szép eredményekkel. A tanintézmény vezetője azt is megemlítette, hogy a tartományi oktatási titkárság támogatásával sikerült felújítani az iskola fűtési rendszerét, ami már igen rossz állapotban volt. A Nikola Đurković Általános Iskola számos pályázaton vett részt, s számos könyvet és különböző felszereléseket sikerült beszereznie. A többi között a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően sikerült venniük egy interaktív táblát. Bojtos külön hangsúlyozta, hogy az iskola szemfüles tanárai és diákjai az internetről letöltött séma alapján maguk is készítettek egy interaktív táblát, jelentős összeget spórolva meg ezzel.