2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Korszerűbb és takarékosabb

Beruházás az oromi iskolában

Az Arany János Általános Iskolához három épület tartozik: Oromhegyesen, Oromon és Tóthfaluban vannak tagozatai. Mindhárom épületben folyamatos és zavartalan a tanítás és a munka, ugyanígy a fejlesztés is.

Oromon ezúttal a fűtés korszerűsödik, tudtuk meg Fejsztámer Róberttől, a VMSZ magyarkanizsai listájának vezetőjétől, Magyarkanizsa jelenlegi polgármestertől kedd reggeli oromi látogatásakor. Útjára elkísérte Bagány Ágnes, a magyarkanizsai önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja, illetve Újvári Zsombor, a VMSZ magyarkanizsai képviselőjelöltje is.

Vajda Attila, az intézmény igazgatója vezette körbe a vendégeket, és elmondta, hogy hetvenhat tanuló jár az oromi iskolaépületbe, ahol nyolcosztályos oktatás folyik. Az iskolának nyári tanterme és szép nagy sportpályái is vannak.

– Az elmúlt időszakban nagyon sok segítséget kaptunk Magyarkanizsa önkormányzatától. Többek között ennek köszönhető, hogy a pályázaton is részt tudtunk venni, amit meg is nyertünk a fűtésrendszer felújítására. Több fázisra osztható a felújítás, és mi most az elsőnél tartunk, amihez hatmillió dinárt nyertünk. Az eddigi fűtésmódunk a mai követelményekhez képest elavult volt, így a pelletkazánra térünk át. Reményeink szerint szeptemberre már az új kazán fogja biztosítani a meleget az iskolában – mondta az igazgató.

Fejsztámer Róbert örömének adott hangot, hogy az iskolák pályáznak, amelyhez az önkormányzat is hozzájárul anyagi segítséggel, ahogy az oromi Arany János Általános Iskola esetében is történt.

– Sikerült egy energiahatékonysághoz kapcsolódó pályázatot megnyerni az általános iskolának a Környezetvédelmi Minisztériumnál, melyhez az önkormányzat húsz százalék önrésszel járult hozzá. Ennek köszönhetően tudják itt a kazánt kicserélni, ami által korszerűbb és hatékonyabb lesz a fűtésrendszer. Örülök annak, hogy minden évben látszik egy kis előremozdulás, hisz ha visszatekintünk az elmúlt 4–5 évre, láthatjuk, hogy folyamatosan történtek beruházások. Legyen az ablakcsere, fűnyíró vásárlása vagy épp a tornaterem felújítása. Minden évben az állagmegőrzés mellett korszerűsödés is történik, amihez az önkormányzat is hozzájárul éves szinten. Már elkészült egy félmilliós felújítási terv is az iskola azon részeire, melyek még kimaradtak, és remélem, hogy ennek megvalósítására is hamarosan sor kerülhet. Gyerekeink tanulási körülményeinek jobbá tétele mindig megéri a fáradságot és a pénzt, amit belefektetünk – mondta Fejsztámer Róbert listavezető.

 

Nyitókép: Az oromi iskolában pelletkazán melegít majd (Fotó: Puskás Károly felvétele)