2024. április 23., kedd

Szép kertek versenyeztek Óbecsén

Az Ökobecse Polgári Egyesület, az Óbecse-Törökbecse Oldtimer Klub és az Ikebana virágüzlet közös szervezésében szerdán este megválasztották Óbecse legszebb kertjét. A versenyen 36 hobbikertész indult, közülük néhányukat a szomszédok, barátok vagy az ismerősök neveztek be. A kertekre a legnagyobb közösségi portálon lehetett szavazni, végül pedig egy szakzsűri véleményezte az indulókat.

– Sok szép kert kimaradt a megmérettetésből, mert tulajdonosaik nem tudtak a versenyről. Szerettük volna ily módon népszerűsíteni a rendezett és szép környezetet, és az a tervünk, hogy a résztvevők év közben is barátkozzanak, és képezzék magukat, az értékelők pedig az év folyamán többször is meglátogatják majd őket, hiszen minden évszaknak megvan a maga szépsége a kertben. Az akciónkat legközelebb azokra is kiterjesztjük, akiknek nincs kertjük, de erkélyen, teraszon gondozzák a növényeiket. Nehéz volt a döntés, ezért most, első alkalommal két-két első, második és harmadik helyezettet jutalmaztunk serleggel és cserepes virággal – mondta a szervezők nevében Valentina Sekulić-Ludman.

A legszebb kertje Kalmár Máriának, valamint Ferenc Pálnak és Magdolnának van, a második helyen Dušanka és Živojin Lalić, valamint Boris Lozanov végzett, Tót Kása Piroska és Barta Róbert pedig harmadik lett.