2024. május 2., csütörtök

Új polgármester Magyarkanizsán

Rendkívüli ülést tartott tegnap a képviselő-testület

Hivatalosan is lemondott polgármesteri tisztségéről Nyilas Mihály, helyét dr. Bimbó Mihály vette át a magyarkanizsai községi képviselő-testület tegnap megtartott rendkívüli ülésén. A polgármester lemondásával a helyettesének és a községi tanácstagoknak a megbízatása is megszűnt. Alpolgármesternek a képviselő-testület eddigi elnökét, Huzsvár Ervint választották meg. A testület alelnökének a VMSZ eddigi frakcióvezetőjét, Molnár Gizellát nevezték ki. A községi tanács összetételében nem történt változás: az új polgármester az eddigi személyeket jelölte mindegyik szakterületre. Így továbbra is Halász Mónika a vízgazdálkodással és mezőgazdasággal megbízott tanácstag, Szarapka Edeaszociális védelemmel és a helyi közösségek ügyeivel foglalkozik, Berec Sándor a kommunális tevékenységekkel és környezetvédelemmel, Tóth Vilmos területe a városrendezés és az építésügy, Darabán Piroskáé a művelődés, a gyermek- és egészségvédelem, Krekuska Róbertazidegenforgalommal, sport- és ifjúsági ügyekkel van megbízva, valamint Sátai Róbert a tájékoztatásért felelős.

A leköszönő polgármester, Nyilas Mihály megköszönte a képviselők és a polgárok bizalmát, amelyet hat éven keresztül élvezett, és elmondta, hogy mint a tartományi kormány alelnöke nem fog elfeledkezni arról, hogy honnan jött.

Hat év után nem kell azzal a gondolattal elmennem, hogy nem jó kezekben hagyom itt az önkormányzatot. Az elmúlt években nagyon jó szakemberekből álló csapat alakult ki, így a sikerek közös munkánk eredményei. Attól, hogy ezentúl nem én leszek a csapatkapitány, ugyanúgy sikeresen tudnak tovább működni. A tartományból már nemcsak a község polgárait, hanem egész Vajdaságot képviselem, ugyanakkor igyekszem majd sokat segíteni a községnek, ez most egy egyedülálló lehetőség Magyarkanizsának is – mondta Nyilas Mihály.

Az ülés végén az ellenzék képviselői, Bacskulin István és Slađana Ilić nemtetszésüket fejezték ki, hogy az új vezetőség kijelölésébe nem volt beleszólásuk, ennek ellenére gratuláltak az új kinevezésekhez.

Dr. Bimbó Mihály ígéretet tett arra, hogy tisztelettel és becsülettel fogja polgármesteri teendőit ellátni, valamint konstruktív együttműködésre számít az ellenzék felől is.

Vannak, akik szeretnek, akik megtűrnek, és akik nem szeretnek, én mindenesetre becsületesen fogom a munkám végezni. A testületi üléseken demokratikus dialógus kialakítását szorgalmazom az ellenzékkel, gyalázkodás nélkül. A továbbiakban folytatjuk az önkormányzat megkezdett munkáját, pénzügyileg nagyban függünk a Tartományi Nagyberuházási Alaptól, más eszközök előteremtése pedig komoly kihívást jelent. A horgosi művelődési ház munkálatai várhatóan az idén befejeződnek, de tervben van ugyanott a bicikliút kiépítése és a közvilágítás javítása is, valamint Kanizsán a buszállomás felépítése – mondta dr. Bimbó Mihály polgármester.