2024. május 14., kedd

VSZL: Kánaán Nagybecskereken?

A VSZL városi bizottsága szerint alig, hogy az új polgármester és helyettese beültek bársonyszékeikbe, Nagybecskereken máris Kánaán lett. Legalább is erre a következtetésre juthatnak a polgárok, akik hallották az új vezetők első nyilatkozatait.

– Saša Santovac alpolgármester új üzemeket ígért az ipari övezetben, meg azt, hogy egykettőre megoldódik az ivóvízprobléma, rendezik a városközpontot, felújítják a hidakat, autóút épül Belgrádig… Čedomir Janjić polgármester új munkahelyekről beszélt: kétszázan egy kínai korporáció leendő létesítményében, négyszázan egy izraeli áruközpontban, 150-en pedig majd az őszre épülő olasz textilipari gyárban dolgozhatnak. Szerinte 2015-ig megoldódik az ivóvízprobléma a városban. Ivan Bošnjak leköszönő polgármester viszont arról beszélt, hogy mennyi energiát fektetett a vízgyár körüli teendőkbe, közben elégedett, hogy új áruelosztó központot nyitott meg a Gomex, javult a közigazgatás hatékonysága, európai projektumokon dolgoztak – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Branislava Jovanov, a párt nagybecskereki végrehajtó bizottságának elnöke. Egyben figyelmeztetett arra, hogy a vízgyár építésére vonatkozó szerződés felbontása miatt a nagybecskerekiek legalább hárommillió eurós kártérítést kell hogy fizessenek majd. A Gomex vállalat pedig magántulajdonban van, tehát nyilván bővült volna függetlenül a helyi hatalomtól.

A ligások szerint a „beruházási bumm” helyett a város nemrég 800 millió dináros kölcsönt vett fel, azt majd az eljövendő generációk fizetik vissza.