2024. május 10., péntek

Javulhat a közbiztonság

Tegnap óta 100, most végzett rendőr járőrözik a város utcáin

A most végzett rendőrök tapasztaltabb kollégáikkal együtt járják a város utcáit, hat hónap után, ha lejár a gyakornoki idejük, számíthatnak állandó munkára. A fiatal rendőrök elmondása szerint azonban nem az állandó munka miatt választották ezt a szakmát.

– Nem tudom, milyen véleményen vannak a többiek, de én nem azért választottam ezt a hivatást, mert biztosan munkához jutok. Én mindig rendőr szerettem volna lenni, vonz ez a hivatás. Igaz, veszélyes munkáról van szó, de mi azért vagyunk itt, hogy megvédjük a polgárokat. Nagyjából a megelőzés a célunk, de ha szükség mutatkozik rá, erőszakot is alkalmazunk – mondta Savo Cimbaljević újvidéki rendőr.

Kollégája szerint az a legfontosabb, hogy Újvidék utcái újra biztonságosak legyenek.

– Mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy ez nem a valamikori Újvidék, egyre több az erőszak és a bűnözés. Befejeztük a rendőri kiképzést, és készek vagyunk hozzájárulni a város közbiztonságának növeléséhez – mondta Robert Medovarski péterváradi rendőr.

A frissen végzett 100 rendőr közül 28 nő. A kiképzésük és képzettségük nem marad el a férfiakétól – írja a 24 sata hírportálja.

– A város biztonságosabb lesz, amint az utcán járőrözünk. A kiképzésen megtanultunk mindent, ami munkánkhoz szükséges, és lőfegyverrel is megtanultunk bánni – mondja Milica Šatrić újvidéki rendőr.

Az újvidéki polgárok megkönnyebbüléssel fogadták a rendőrök érkezéséről szóló hírt.

– Ha leszámítjuk a közlekedési rendőrséget, alig lehetett rendőrt látni az utcákon. Persze ez hátszelet adott a bűnözőknek... Remélem, hogy a járőrök jelenléte csökkenti a bűnözést, és Újvidék utcái újra biztonságosak lesznek.