2024. április 25., csütörtök

Új ultrahangos készüléket kapott a zombori egészségház

Zombor város önkormányzata egy korszerű ultrahangos vizsgálókészüléket vásárolt a helyi egészségháznak. A berendezés a korábbiaknál sokkal többre képes, alkalmas a kardiológiai, doppleres, hasi, emlővizsgálatok elvégzésre, tumorok diagnosztizálására, valamint csecsemők koponya- és csípővizsgálatára is.

– A készüléket teljes egészében a város fizette, összesen hárommillió 168 ezer dinárba került. A vizsgálatok rendszerét igyekszünk úgy fölállítani, hogy a betegek ne kerüljenek várólistára. Jelenleg három kolléganővel együtt végezzük az általános ultrahangos vizsgálatot, meg egy, a közkórházban alkalmazott kolléganő bedolgozik nálunk az emlővizsgálatokban – nyilatkozta dr. Úri Emese, az egészségház igazgató asszonya.

Dr. Bogdanka Pušić gyermekorvos, a polgármester egészségüggyel megbízott segédje kiemelte a készülék alkalmazásának lehetőségét a gyermekgyógyászatban, valamint, hogy a jelenlegi három szakképzett orvos mellé új szakemberek részképzése is elindul, ezzel két műszakban is üzemeltetni tudják az ultrahangos vizsgálóberendezést, amire érezhetően megvan az igény.

– Az egészségházban a vizsgáló könnyen megközelíthető, és nagy előnye, hogy a sürgős vizsgálatok miatt nem kell a pácienseket más egészségügyi intézetekbe irányítani, így hasznára lesz a gyermek- és felnőtt betegeknek, a szakorvosoknak egyaránt. Büszkék vagyunk a berendezésre, mert minden intézmény számára fontos a fejlesztés. Az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt a készülék tavaly december helyett az idén február derekán érkezett meg, de máris szakavatott orvosok vették birtokukba, és nyomban a páciensek rendelkezésére áll – nyilatkozta Bogdanka Pušić.