2024. április 26., péntek

Bekísérték Nebojša Janjićot

Oliver Dulić egykori segédjét vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják

Bekísérte a rendőrség Nebojša Janjićot, Oliver Dulić egykori segédjét valamint Mile Brežančićot az MB gas oil nevű cég igazgatóját és társtulajdonosát. A B92 nem hivatalos értesülései szerint kettejüket vesztegetéssel és hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítják.

A gyanú szerint az említett vállalat 63 millió dináros jogellenes haszonra tett szert.

Janjić neve felmerült egykori főnöke, Dulić ügyében is, a Nuba invest nevű szlovén céggel, optikai kábelek lefektetése céljából kötött szerződés körüli szabálytalanságok miatt és tavaly októberben már egyszer bekísérték és kihallgatták.

Dulić és társai a gyanú szerint a törvényes procedúrával ellenben, illetve azt megkerülve, bízták meg a belgrádi Nuba invest Kft.-t a 10-es közlekedési folyosó mentén elhelyezett optikai kábelhálózat lefektetésével. Az ügyészség szerint így más hasonló profilú vállalatokat is megrövidítettek, mivel a minisztérium kivételezése miatt csak egy évvel később fektethették le a saját optikai kábelhálózatukat. Az engedélyeknek köszönhetően a Nuba invest vállalatnak lehetővé tették, hogy a legfontosabb utak mentén optikai kábeleket fektessenek le, Belgrádból Horvátország, Magyarország, Bulgária, Románia és Macedónia irányába.

Emellett, a Nuba invest kérelmeinek elbírálása során e vállalatot kivételezett helyzetbe helyezték a többi érdekelt beruházóval szemben, akik azonos kérelmekkel fordultak a minisztériumhoz és a Putevi Srbije vállalathoz, a Nuba investtől ugyanis nem követelték ugyanazt a dokumentációt, amelyet egyébként megkövetel a területrendezési és építési törvény.