2024. március 28., csütörtök

A tartomány finanszírozza a moholi sportcsarnok felszerelését

Adán és Moholon járt csütörtökön Marinika Ciobanu tartományi ifjúsági és sporttitkár – Egyelőre szünetelnek a sportcsarnok munkálatai

Az adai sportpanzió, sportpályák és strandfürdő megtekintése után Marinika Ciobanu tartományi ifjúsági és sporttitkár csütörtökön ellátogatott a moholi Novak Radonić Általános Iskolába is, a befejezés előtt álló sportcsarnokba. A tartományi titkár ezt megelőzően Adán a Bilicki Zoltán polgármester vezette küldöttséggel egyeztetett a tartomány és a helyi önkormányzat közötti együttműködésről, valamint a projektumok finanszírozásáról, köztük a moholi sportcsarnok sportszerekkel való ellátásáról.

– A Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság szívesen segít az adai önkormányzattal és a Novak Radonić iskolával együttműködve, hogy megteremtsük a szükséges anyagiakat a moholi sportcsarnok új sportszerekkel való ellátására. Az új létesítményt helytelen lenne használt sportszerekkel megnyitni – nyilatkozta Marinika Ciobanu, aki hozzátette: a létesítmény megfelelő felszerelése amiatt is fontos, mert a titkárság számára kiemelt jelentőségű az iskolai sport, vagyis minden diák számára biztosítani szeretnék a sportolási lehetőséget az oktatási intézményekben.
Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta: a tartományi ifjúsági és sporttitkárral megegyeztek, hogy a nyár végéig Ada község elegendő pénzt kap ahhoz, hogy méltó módon felszereljék sportszerekkel a moholi létesítményt, amelynek befejezése egyelőre késik:
– Az építkezési munkálatok csúsznak a pénz késése miatt. A projektumot a köztársasági kormány finanszírozza a Tartományi Nagyberuházási Alapon keresztül. Egyelőre szünetelnek a munkálatok, amelyekből mindössze a parkettázás maradt hátra. A tartomány részéről azt ígérték, hogy 10-15 napon belül a kivitelező cégnek kifizetik a tartozást. Így a kivitelező hamarosan elvégezheti a terem parkettázását, ami három, legfeljebb négy hetet vesz igénybe – közölte Bilicki Zoltán.
A moholi Novak Radonić Általános Iskola igazgatója, Snežana Došić megjegyezte, hogy az intézmény már pályázott támogatásért a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnál sportszerek vásárlására, amelyek hiányában nem nyithatnák meg a létesítményt. Mint mondta, a sportcsarnok teljes felszereléséhez valamivel több, mint 5 millió dinárra van szükség. Az igazgató szerint az iskola számára kiváló hír, hogy a tartományi titkárság az önkormányzat segítségével biztosítani fogja a létesítmény teljes felszerelését sportszerekkel, amelyeket használhatnak a diákok tornaórákon, valamint a különféle szakcsoportok és a helyi sportklubok is.