2022. január 27., csütörtök

Mocsai keretet hirdetett

Mocsai Lajos, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitány kijelölte húszfős keretét a június 12-i lettországi, illetve a június 15-i szegedi, Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A válogatottnak a két mérkőzésen egy pont is elegendő, hogy bebiztosítsa helyét a 2014 januárjában sorra kerülő dániai kontinensviadalon. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint az együttes hétfőn kezdi meg a közös munkát Veszprémben. Putics Barna sérülés, Ancsin Gábor korrekciós szemműtéte miatt nem tarthat a válogatottal, Zdolik Bence pedig a junior nemzeti csapat tagjaként a júliusi korosztályos világbajnokságra készül. A külföldön játszó Mocsai Tamás és Nagy Kornél klubkötelezettségei miatt június 10-én csatlakozik a csapathoz.

Mocsai Lajosnak nincs oka az idegeskedésre: a magyar válogatottnak a lettek és a szlovákok elleni mérkőzéseken egy pont is elég a csoport második, továbbjutást érő helyéhez
Mocsai Lajosnak nincs oka az idegeskedésre: a magyar válogatottnak a lettek és a szlovákok elleni mérkőzéseken egy pont is elég a csoport második, továbbjutást érő helyéhez

A keret, kapusok: Mikler Roland (Szeged), Pallag Péter (Csurgó), Tatai Péter (Szeged). Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya), Szalafai Gábor (Gyöngyös). Jobbátlövők: Balogh Zsolt (Szeged), Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (Veszprém). Irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Lékai Máté (Celje), Nagy Kornél (Dunkerque). Beállók: Kocsi András (FTC-PLER), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged). Balátlövők: Ilyés Ferenc (Wisla Plock), Lele Ákos (Tatabánya). Balszélsők: Törő Szabolcs (Tatabánya), Vadkerti Attila (Szeged), Varsandán Milán (Gyöngyös).

Eb-selejtezők, 4. csoport, 5-6. forduló, június 12., 18.05, Dobele: Lettország–Magyarország.

Június 15., 19 óra, Szeged: Magyarország–Szlovákia.

A csoport állása: 1. Horvátország 6 (103:90), 2. Magyarország 6 (106:97), 3. Szlovákia 2 (96:106), 4. Lettország 2 pont (101:113).

A csoport első két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra.