2024. április 25., csütörtök
ELISMERÉSEK

Várják a javaslatokat

A szabadkai városi képviselő-testület díszpolgári címet és elismeréseket adományozó bizottsága nyilvános felhívást tett közzé szervezetek és polgárok jelölésére, a Díszpolgári címre és a Pro Urbe díjra.
A díszpolgári cím adományozható azoknak a személyeknek, akiknek kiemelkedő életműve jelentős és maradandó értékeket hozott a tudomány, gazdaság, művészet, oktatás-nevelés, közélet vagy művelődés terén, és akik tevékenységükkel hírnevet és elismerést szereztek a városnak hazánkban és külföldön.
A Pro Urbe díj olyan kiemelkedő alkotásokért vagy tettekért adományozható, amelyek jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez, és gyarapítják annak anyagi és szellemi értékeit. Adományozható jogi és természetes személyeknek, valamint egyéb szervezeteknek, a tudomány, művelődés és művészet terén elért kiemelkedő eredményekért, az oktatási, kommunális, szociális, egészségügyi vagy gazdasági területen kifejtett jelentős tevékenységért, továbbá olyan személyeknek, akik munkájukkal hozzájárultak a rend és közbiztonság színvonalas emeléséhez, illetve akik sport- és egyéb eredményeikkel hozzájárultak a város hírnevének gyarapításához.
Az indoklással ellátott írásos javaslatokat 2013. május 31-ig lehet elküldeni vagy személyesen átadni az alábbi címre: Szabadka Város képviselő-testülete, Szabadság tér 1. A borítékra írják rá: A díszpolgári címet és elismeréseket adományozó bizottság részére.