2024. március 28., csütörtök

Vízi csúszdák az adai strandfürdőben

Az Adica üdültetési közvállalatban az olimpiai medence javításával, a vendéglők üzemeltetésével és a helybeliek számára kedvezményes idényjegyek kiadásával is készülnek a fürdőszezonra

Adán június 1-jén kezdődik az idei fürdőszezon az Adica üdültetési közvállalat által üzemeltetett strandfürdőben, ahol már javában folynak az előkészületek. Az adai önkormányzatnak fontos, hogy a strandfürdő versenyképes legyen a környékbeli fürdőkkel, ezért átvállalták az olimpiai medence javítását, valamint hozzájárulnak a két vízi csúszda megvásárlásához is.

Juhász Tibor, az Adica közvállalat igazgatója (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

Juhász Tibor, az Adica közvállalat igazgatója (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

Bilicki Zoltán polgármester közölte: az Adicát nyereséges és önmagát fenntartó közvállalattá szeretnék változtatni, amely a jövőben is köztulajdonban marad. Juhász Tibor, a közvállalat igazgatója elmondta: az adai strandfürdőben olimpiai medence javításával, két vízi csúszda felállításával, az öt vendéglő üzemeltetésével és a községi lakosok számára kedvezményes idény- és havijegyek kiadásával készülnek a fürdőidényre:

– Az Adica közvállalat működteti az idei szezonban a strandfürdőben lévő öt vendéglőt, miután az elmúlt évben a bérlők adósak maradtak a közvállalatnak, és ezt a jövőben szeretnénk elkerülni – magyarázta az igazgató. – A fürdőidényre két jelentős beruházást tervezünk. Az egyik az olimpiai medence javítása, amelyet teljes egészében a közvállalat alapítója, Ada község finanszíroz. A beruházás értéke 4 millió dinár. A június 1-jei megnyitóra az olimpiai medence javítása biztosan befejeződik. A jövő héten még az új tartóoszlopok elkészítésével és festésével foglalkozunk. Várhatóan 10 nap múlva megkezdődik az oszlopok felszerelése az olimpiai medencénél, ami körülbelül 3 hétig fog tartani. Hiszen több mint 500 új tartóoszlopot kell a betonba erősítve felállítani a medence falához. A másik jelentős beruházás, ami szerintünk biztosan elnyeri a vendégek tetszését, az a két vízi csúszda felállítása lesz. A nyugdíjas-medencénél egy 62 méter hosszú körcsúszdát helyeznénk el, illetve 5 méteres csúszdát telepítenénk a gyermekmedencéhez. Ez a beruházás körülbelül 2,5 millió dinárba kerül. A körcsúszdát illetően a közbeszerzést lefolytattuk és terveink szerint, illetve a kivitelező cég ajánlata szerint május 8-án kezdődne a körcsúszda felállítása a nyugdíjas-medencénél. A júniusi kapunyitásra mindkét csúszda elkészül, miután a felállításuk egy időben zajlik.

Az adai strandfürdőben a nyártól ilyen körcsúszda várja a vendégeket (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

Az adai strandfürdőben a nyártól ilyen körcsúszda várja a vendégeket (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

Továbbá szerződést írtunk alá a Nestle fagylaltforgalmazó céggel, amely a kizárólagos forgalmazói jogért cserébe 250 000 dinárral támogatja az Adica működését. A héten Adán tárgyalunk a két legnagyobb szerbiai sörgyár, az apatini és a dunacsébi cég képviselőivel. Mindkét cég ajánlatát meghallgatjuk, közülük az egyik biztosan kizárólagos forgalmazói jogot kap az adai strandfürdőben, cserében természetesen anyagilag támogatni fogja a közvállalat működését. Ezt csak az idei évtől tudjuk megtenni, miután a medencekomplexum területén mi működtetünk minden vendéglőt – nyilatkozta Juhász Tibor.

Az adai strandfürdőt a 2012-es esztendőben 65 000-en látogatták. A közvállalat igazgatója megjegyezte, hogy elégedett lesz, ha ezek után az idén 10–15 százalékos emelkedést sikerül elérni. Mint mondta, az idei idénytől új koncepció szerint üzemeltetik a strandfürdőt, ahova a körcsúszda vonzani fogja a vendégeket, valamint azok, akik a helyszínen elfogyasztanak egy kávét vagy fagylaltot, ugyancsak az Adica sikeres működését segítik elő. Juhász Tibor kiemelte, hogy emiatt a 2013-as idény már nagyobb nyereséget fog hozni az Adicának. A nyereséget pedig visszaforgathatják a közvállalat létesítményeinek felújításába.

Juhász Tibor elismerte, hogy a vendégek eloszlását illetően többségben vannak a vidéki, vagyis más községből érkező látogatók. A hétvégéket és a munkanapokat egybevéve ez az arány 60–40 százalékos a vidéki vendégek javára. A hétvégék tekintetében viszont még rosszabb az arány, hiszen a látogatók 80 százalékát a vidékiek teszik ki. Az igazgató hozzátette: ezt szeretnék megváltoztatni az új árjegyzékkel és a község lakosainak nyújtott kedvezménnyel, és reméli, hogy sikerrel járnak.

Hamarosan megkezdődik az olimpiai medence javítása is (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

Hamarosan megkezdődik az olimpiai medence javítása is (Fotó: Csincsik Zsolt/Juhász Tibor)

A strandfürdőbe az egyszeri belépésre szóló napijegy a felnőtteknek 230 dinárba kerül, a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek pedig 170 dinárt kell ugyanezért fizetni. Újdonságnak számít viszont, hogy a munkanapokra szóló idény- és a hatvannapos havijegyet Ada község lakosai 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az idei nyáron. A felnőttek esetében az idényjegy 5450 dinárba kerül, amit a község polgárai féláron válthatnak ki munkanapokra, mert ez a hétvégi látogatásokra érvénytelen. Továbbá ugyanezen feltételekkel a hatvannapos felnőtt havijegyet 3800 dinár helyett 1900 dinárért vásárolhatják meg a község lakosai.