A gazdaságélénkítés elősegítésére

Programismertetés és közvita Vajdaság-szerte a vállalkozások és iparos tevékenységek serkentésére

Szabó Anikó

2013. január 14., 09:46 >> 2013. január 14., 19:10

Kommentek száma 1  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A szociális párbeszéd megvalósulásának szükségességét is tartalmazza a tartományi gazdasági, foglalkoztatásügyi és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság Vajdaság AT gazdaságélénkítő, vállalkozásokat és iparos tevékenységeket serkentő programja, amelynek prezentálása közvita-sorozat keretében jelenleg is zajlik, e hónap végéig tervezett Vajdaság-szerte.

– A vállalkozók, iparosok véleménynyilvánítását, az általuk megfogalmazott javaslatokat a titkárság figyelembe veszi, befolyásoló tényezőként kezeli döntései meghozatalánál, ugyanis a döntések, annak következményei rájuk, munkájukra bírnak hatással – hangzott el többek között a tartományi gazdasági, foglalkoztatásügyi és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság, a Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete és a topolyai önkormányzat közös szervezésében pénteken este, a községi képviselő-testület nagytermében zajlott közvitán.

Ada, Temerin, Pancsova, Magyarkanizsa, Csóka után, a látogatássorozat hatodik állomáshelyén, Topolyán ismertette Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes a mintegy száz tagot számláló, Vanyúr Gabriella titkár által irányított Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete által meghívott érdeklődőknek azt a titkárság által 2012 októberében készített programot, amelynek célkitűzései között a gazdaságélénkítés, a vállalkozásfejlesztés és a kézművesség serkentése szerepel.
– A program három részből áll: gazdaságelemzésből, amely magába foglalja Szerbia és Vajdaság gazdasági helyzetének elemzését, stratégiai útvonalaknak, irányvonalaknak a megjelölését és azon intézkedési területeknek a felvonultatását is tartalmazza, amelyekből jelenleg tizenhat került pontosításra. A dokumentum egy reális, valós gazdaságelemzésen alapul, és bár sajnos Vajdaság vonatkozásában nincs konkrét intézmény, amely a gazdasági jelenségek, adatok lejegyzésével foglalkozna, a Vajdasági Gazdasági Kamarával együttműködve olyan anyagot tudtunk biztosítani a programhoz, a stratégiai célok kidolgozásához, amely megfelelő kiindulópontként szolgált. A közvita-sorozatba bekapcsolódó érdeklődők felszólalásaikban többek között a megvalósított szolgáltatások, illetve eladott termékek utáni megfizettetési gondokról szóltak, a vállalkozók a hitelek biztosításának nehézségeire hívták fel a figyelmet, melyre alaposan kitér a program is. A felsoroltakon kívül például az energia- és hulladék-újrahasznosítás kérdéskörére vonatkozóan is szerepeltek megjegyzések – nyilatkozta lapunknak Juhász Bálint titkárhelyettes.

A közvitasorozat a hét folyamán a tervek szerint Zentán és Kishegyesen folytatódik.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:
Lászlo Gere
2013. 01. 14., 14:46
kedves uraim a gazdaságot nem kellet volna tönkerevágni holmi privatizáciokkal,és háboruskodásokkal és most nem kellene élénkiteni

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége