2024. június 16., vasárnap
LOKALNI IZBORI I IZBORI ZA EP 2024

Imamo dosta zajedničkih stvari

Ištvan Holik je obišao Mali Iđoš

OVOM NOVINSKOM ČLANKU PRIPADA I FOTO GALERIJA.

Ištvan Holik, poslanik u parlamentu Mađarske, direktor komunikacija Fidesa, koga su ugostili dr Balint Pastor, predsednik SVM-a, Balint Juhas, predsednik pokrajinskog parlamenta, kao i Arpad Fremond, predsednik nacionalnog saveta, obišao je Mali Iđoš. U D.o.o. „Wood and More Kft.”-u su pogledali razvojne investicije realizovane pokrajinskim sredstvima, a nakon toga renoviranu salu pozorišta, kao i kulturno-civilni centar, pa su učestvovali na javnoj tribini. Dr Balint Pastor je rekao da je u prošlosti nekoliko puta posetio ovu zgradu, a i sada vidi koliko se ona promenila za pola godine. Oživela je, civilne organizacije imaju svoje prostorije, a opremljena je i biblioteka. Stvoren je jedan prelep društveni prostor, a ovom centru sa fontanom mogu pozavideti i naselja veća od Malog Iđoša. Tu je i spomen-ploča palim herojima Prvog svetskog rata i 56-e godine. Ovo je dokaz da je zajednica ponosna na svoju prošlost i da čuva našu tradiciju.

– Zaslužuju da opština dobije mađarskog gradonačelnika. Nadam se da će se uspeti u tome 2. juna. Neophodno je da Mađari Malog Iđoša i Feketića svojim glasovima podrže SVM, naglasio je on.

Ištvan Holik je rekao da su došli da nam kažu da su pred važnim izborima.

– Vojvođanski Mađari mogu da glasaju i na izborima za Evropski parlament, tražimo od njih da izaberu mir, Fides i SVM. Ukoliko Fides dobro prođe na izborima, onda će i SVM imati poslanika u Evropskom parlamentu u liku Anamarije Viček. Imamo dosta zajedničkih pitanja, za Mađarsku i Srbiju primarni interes bi bio da se rat završi, kao i da dođe do promene u Evropskoj uniji u pogledu migracija, što utiče i na Srbiju, Vojvodinu i Mađarsku, rekao je on.

Balint Juhas je istakao da je ova nova zgrada još više zbližila zajednicu, i zatražio podršku građana kako bi ova opština posle 12 godina ponovo dobila gradonačelnika iz SVM-a.

Nyitókép: (Fotografija Petera Tota)