2024. május 21., kedd
IZBORI 2023

Vojvođanski Mađari su se zajedno sećali na Ištvana Pastora u Bačkoj Topoli

Svetski poznati violinista Zoltan Maga pružio je jedan nezaboravni doživljaj i atmosferu

U četvrtak uveče, svetski poznati violinista Zoltan Maga održao je koncert u znak sećanja na Ištvana Pastora u crkvi „Pohođenje blažene device Marije” u Bačkoj Topoli. Na izuzetno uspešnom Adventskom koncertu, kao i ranije u Adi, i u Bačkoj Topoli je prisustvovalo blizu hiljadu i pet stotina ljudi. Violinista je publiku očarao raznovrsnim muzičkim repertoarom. Magija adventskog perioda i zajedničko sećanje vojvođanskih Mađara, kao i sviranje violine Zoltana Mage, pružili su prizor i doživljaj koji je uneo toplinu u srca. Mnogi su se prvi put susreli sa ovim umetnikom, koji je dobitnik nagrade „Ferenc List”, a bilo je i onih koji su već bili na nekoliko njegovih koncerata, jer ga je vojvođanska publika mogla čuti još 2019. godine. Glavni pokrovitelj manifestacije bio je dr Balint Pastor, v.d. predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, koji je posle memorijalnog koncerta rekao, da je i ovaj, kao i koncert u Adi, imao jedan osnažujući karakter.

– Veoma sam zahvalan umetniku Zoltanu Magi što je došao u vreme Adventa i održao dva velika koncerta za vojvođanske Mađare, u znak sećanja na mog oca Ištvana Pastora. Dr Balint Pastor je dodao da je tokom večeri ponudio i poklon karte za njegov novogodišnji koncert u Budimpešti, što dokazuje koliko je zaista jedna velika osoba.

Na kraju jednoipočasovnog koncerta, publika se ovacijama zahvalila svetski poznatom virtuozu i njegovoj pratnji za nesvakidašnji doživljaj.