2024. május 17., péntek

Osam stotina gostiju za šest dana

Opremanje akva parka na Paliću je kontinuirano

Akva park na Paliću je otvoren za posetioce 15. septembra. U sredu, u ranim večernjim satima, predstavnicima štampe je takođe dozvoljeno da obiđu zgradu. Na konferenciji za novinare, upriličenom za ovu priliku, Goran Radanović, direktor kompanije Elitte Palić d.o.o., koja upravlja akva parkom, rekao je da su u poslednjih šest dana imali oko osam stotina gostiju.

Prvi gosti su prošlog petka mogli da uđu u akva park na Paliću. Pošto je letnja kupališna sezona završena, posetioci mogu da koriste samo interne sadržaje. To podrazumeva četiri manja bazena, kao i dva tobogana i razne velnes sadržaje. Ovo poslednje uključuje rusko kupatilo, finsku i bio saunu, tursko kupatilo, parno kupatilo i dve povezane kade sa hladnom vodom, kao i slanu sobu. Korišćenje velnes zone se posebno plaća.

Posetioci mogu da koriste sadržaj u zatvorenom delu (Foto: Edvard Molnar)

Posetioci mogu da koriste sadržaj u zatvorenom delu (Foto: Edvard Molnar)

Sredinom avgusta, predstavnik Elitte Palića d.o.o.-a potpisao je ugovor o zakupu akva parka, koja je realizovana kao investicija DOO Park Palić. Operater je imao mesec dana da obavi pripreme i otvori akva park. Otvaranje je održano 15. septembra, a sada su i novinari imali priliku da obiđu objekat. Predstavnik operatera je takođe prvi put dao izjavu na ovu temu. Prema rečima Gorana Radanovića, akva park je do sada imao oko osam stotina posetilaca, a opremanje zgrade još nije završeno, već se sprovodi u kontinuitetu.

– Izgradnja akva parka je momenat od velikog značaja u smislu proširenja turističke ponude naselja. Već trideset godina naše preduzeće je jedan od pokretača turizma na Paliću, pre svega zahvaljujući lokaciji i veličini objekata. Elitte Palić je upotpunila svoju ponudu zakupom akva parka, koji je do sada obuhvatao dva hotela, ribarsku čardu i Malu gostionu. Zgrada za sada deluje prazno, ali pored postojećeg, u bliskoj budućnosti ćemo nabaviti i drugi nameštaj i opremu. Po planovima, između ostalog, kupićemo još ležaljki i klupa. Gostima je trenutno na raspolaganju bife, ali ćemo ubuduće otvoriti i restoranski deo u kome ćemo služiti i topla jela. Zgrada može istovremeno da primi oko 300 gostiju. Zadovoljni smo dosadašnjom posećenošću. U prvih šest dana imali smo oko 800 gostiju i smatrali smo da je važno da od njih saznamo koliko su zadovoljni kvalitetom usluge i kakve sugestije imaju. Prema dosadašnjem iskustvu, posetioci su zadovoljni uslugom. Proširićemo ponudu, ali većinu sadržaja možemo da obezbedimo tokom letnje kupališne sezone, rekao je direktor.

Prema rečima Gorana Radanovića, cena ulaznica je određena u dogovoru sa DOO Park Palić. Aktuelni cenovnik važiće do kraja godine. Prema rečima direktora, cene su konkurentne cenama sličnih ustanova u okruženju. Ilustracije radi, na konferenciji za novinare predstavljeni su cenovnici tri akva parka.

Akva park je otvoren svakog dana u nedelji od 10 do 18 časova, ali prema iskustvu, s obzirom da je veliko interesovanje za kupanje u večernjim satima, radno vreme će se možda i promeniti.

Nyitókép: (Foto: Edvard Molnar)