2024. július 27., szombat

Több szavazóhelyen megismétlik a választásokat

A szavazóhelyek 7 és 20 óra között tartanak nyitva

Ma Szerbia- és Vajdaság-szerte több szavazókörben is megismétlik a december 17-i köztársasági és/vagy tartományi parlamenti választást. Olyan szavazóhelyekről van szó, amelyek esetében a helyi választási bizottságok végzésben konstatálták, hogy nem lehet megállapítani a december 17-i szavazás eredményét, vagy amelyek vonatkozásában a helyi választási bizottságok különböző szabálytalanságok miatt megsemmisítették a szavazást.

A köztársasági választásokat 35 szavazóhelyen, a belgrádi önkormányzati választásokat pedig három szavazóhelyen ismétlik meg. Vajdaságban összesen öt szavazóhelyen semmisítették meg a választás eredményét. Ezek a Zichyfalva/Plandište községben található ürményházi Vadászotthon, azaz a 8-as választói hely, a nagybecskereki Petar Petrović Njegoš Általános Iskolában a 34-es szavazóhely, a pancsovai Uroš Predić Gimnáziumban a 70. szavazóhely, és a kúlai községben két helyen: az Ifjúsági otthonban levő 7-es szavazóhelyen, valamint a Crvenka Művelődési Házban.

A szavazóhelyiségek reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva, a szavazóhelyek bezárásáig pedig kampánycsend van érvényben, írja a Vajdasági RTV.

 

Nyitókép: Molnár Edvárd felvétele