2024. július 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2023

A nemzet aranyai

Vasárnap este Gunarason bemutatták A nemzet aranyai című nagy sikerű dokumentumfilmet. A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között sikert sikerre halmoztak. A nagy érdeklődés mellett levetített film előtt Kovács Viktor köszöntötte a megjelenteket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere, Tomik Nimród polgármester-helyettes, Kozma Lívia, az MNT Tájékoztatási Bizottságának elnöke, valamint a helyi közösség vezetői.

A polgármester a hallgatósághoz intézett beszédében elsősorban szavazásra, a 6-os szám bekarikázására buzdított a közelgő választásokon, és rámutatott arra, hogy az elmúlt időszakban milyen beruházások valósultak meg Topolyán. A községi önkormányzat számára fontosak a falvak, ezt bizonyítja Gunaras előrehaladása is. Szatmári végül kiemelte, hogy az eddig elért eredmények folyatására lehet számítani, ha a VMSZ bizalmat kap, az egyik első, a faluba érkező támogatás a helyi önkéntes tűzoltók megerősítése lesz, egy tűzoltókocsi érkezik a településre.

A nemzet aranyai című dokumentumfilm a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport sikeres időszakának hátterét mutatja be, a férfi vízilabda-válogatott bravúros történetét helyezi a középpontba, amely csapat három ízben megszerezte az olimpiai aranyat. A filmben a csapattagok őszintén, inspirálóan, szórakoztatóan és olykor meghatóan idézik fel pályájuk csúcspontjait, de a megingásoktól, bizonytalanságoktól sem mentes időszakokat is. A diadalmenet idején a magyar férfi vízilabda-válogatott bő keretéből végül 21 játékos lett olimpiai bajnok Kemény Dénes szövetségi kapitány irányításával.

Nyitókép: Szatmári Adrián Gunarason a választásokon való részvételre buzdított (Herceg Elizabetta)