2024. július 21., vasárnap

Nyüzsgő folyópart Zentán

Mindenkit vár a Tiszavirág Fesztivál

A szegedi Kövér Béla Bábszínház óriásbábjainak és az őket kísérő zentai óvodásoknak és kisiskolásoknak a felvonulásával vette kezdetét pénteken délután a 12. Tiszavirág Fesztivál. A felvonulás résztvevői három különböző irányból érkeztek meg a rendezvény központi helyszínére, ahol pezsgő fesztiválhangulatot teremtettek. Az óriásbábok kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszettek, igazán jó választás volt a rendezvényt szervező Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete részéről, amelynek csapata évről évre színvonalasabb programokkal csalogatja a zentai Tisza-partra a látogatókat. Ami a koncerteket illeti, a zenészek a korábbi gyakorlathoz hasonlóan ezúttal is két színpadon lépnek fel, így lehet válogatni a stílusok között. A különböző fellépések mellett a rendezvénysorozat második napján, vagyis szombaton a látogatók kiválaszthatják a Tiszavirág Fesztivál legjobb borát. Mindazok, akik leadják a szavazatukat, szombaton részt vesznek egy sorsoláson, amelyen egy Capriolo kerékpárt lehet nyerni, három belépőt az idei Green Future fesztiválra és két fesztiválpólót.

Pénteken este a rendezvény nagyszínpadánál a szabadkai Perpetuum Mobile zenekar koncertje, ezt követően pedig DJ Csongor retró bulija várta a fesztiválozókat.

Szombaton a sok-sok színes program közül kiemelkedik a Queen Sensation Queen-emlékzenekar koncertje a nagyszínpadon 21 órai kezdettel, valamint az utána következő fáklyás hajós felvonulás és a tűzijáték. A fesztivált a Tribute to Bijelo Dugme emlékzenekar koncertje zárja éjszakába nyúlóan.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele