2024. június 14., péntek
HELYHATÓSAGI VÁLASZTÁSOK 2024

Zenta fejlődése a fő feladat

A Tisza-parti városban lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség

Megtelt csütörtök este a zentai városháza díszterme, ahol a Vajdasági Magyar Szövetség tartotta meg lakossági fórumát. Az eseményen rávilágítottak arra, mekkora tétje van az előttünk álló helyhatósági választásoknak, és mennyire fontos az, hogy minél többen az urnák elé járuljunk június 2-án. Burány Hajnalka, a VMSZ zentai listavezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében elmondta, úgy állították össze a listát, hogy méltón és büszkén tudják vállalni az előttük álló mandátum kihívásait.

– Ezek a zentai magyar emberek itt élik az életüket, és itt képzelik el a jövőjüket is. Pont ez az, ami motiválja őket a közösségi munkában. Helyben szeretnének cselekedni, értéket teremteni és megőrizni. Fontos, hogy mindazt, amit az eddigi, VMSZ által delegált polgármester elkezdett, azt mi folytassuk, fejlesszük, és sikerre vigyük. Mi nemcsak beszélünk, hanem cselekszünk és dolgozunk is, mindezt közösen tesszük a magyar közösségért – hangsúlyozta felszólalásában Burány Hajnalka, majd kitért arra is, hogy „június 2-án arról döntünk, hogy tovább fejlődünk, vagy feladjuk mindazt, amit eddig elértünk, és átengedjük a rólunk szóló döntéseket másoknak”.

– A magyar ügyeket csak erős magyar érdekképviselet tudja szolgálni – hangsúlyozta a listavezető, majd összegezte az elmúlt négy évben elért sikereket és a jövőbeli célkitűzéseket.

Juhász Bálint, a tartományi képviselőház és a VMSZ intézőbizottságának elnöke rámutatott, csak a VMSZ listája biztosítja azt, hogy Zentának lendületes és fiatalos polgármestere legyen.

– Csak itt van friss erő és csapat, emellett itt vannak azok az emberek, akik a helyi érdeket tartják szem előtt, és nemcsak a vajdasági magyarokét, hanem minden nemzetét, akik itt élnek a községben. Az a tét június 2-án, minden önkormányzatban, ahol a VMSZ önálló listával indul, hogy megőrizzük a közösség erejét, Zentán azonban egy picit több: itt nemcsak meg kell őriznünk, itt tovább is kell növelnünk – emelte ki felszólalásában, hozzátéve, az abszolút többség megszerzése a cél.

Beszédében kitért a Prosperitati Alapítvány segítségével megvalósult gazdasági beruházásokra is. Összegzésében kiemelte, hogy Zenta községben 35 millió eurónyi értékű beruházást valósítottak meg, 17,5 millió eurónyi pénzbeli segítséggel: bővült a Royal Szálloda, valamint csaknem ezer termelőt, kétszáz vállalkozót, negyven új vállalkozást és mintegy százharminc házvásárlási pályázatot tudtak támogatni az elmúlt négy évben.

(Fotografija Arpada Gergelja)

Gergely Árpád felvétele

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke hangsúlyozta: Zentát a Vajdasági Magyar Szövetség senkiért és semmiért nem fogja eladni. Miután köszöntötte a más önkormányzati listán induló képviselőjelölteket, elmondta: a politikai ellenfelekre nem ellenségként tekintenek, ugyanakkor meg vannak arról győződve, hogy a VMSZ zentai csapata az egyetlen, amely ezt az önkormányzatot sikeressé tudja tenni az elkövetkező négy évben.

– Ehhez arra van szükség, hogy győzni tudjunk Zenta községben, hiszen az tudja megvalósítani a programját, aki a legtöbb mandátummal rendelkezik. Mi nem szoktunk ígérgetni, még választási kampányban sem, hanem elszámolunk azzal, amit megvalósítottunk az elmúlt időszakban – mutatott rá, és kitért a Buránysor és Tornyos közötti útjavításra. Úgy fogalmazott: az egy olyan Bermuda-háromszöge Vajdaságnak, ahol három község települései találkoznak, ezért is annyira fontos, hogy ez a beruházás mielőbb megvalósuljon, hiszen az ott élő emberek megérdemlik azt, hogy 21. századhoz méltó életkörülményeik legyenek.

– Az a feladat, hogy Zenta fejlődjön – zárta gondolatait dr. Pásztor Bálint.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele