2024. június 20., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Fontos beruházás kezdete

Hamarosan elindul a Búránysort Tornyossal összekötő út javítása

Aláírták a Búránysort Tornyossal összekötő útszakasz javítására vonatkozó szerződéseket hétfő délelőtt a zentai városháza zöld termében. A dokumentumot Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, valamint a kivitelező cég és a munkafolyamatot felügyelő vállalat képviselői látták el kézjegyükkel.
A téma kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak, ahol Czegledi elmondta, a munkálatokat május 20-án kezdik meg, és 45 nap áll a kivitelező rendelkezésére.
–  Ezt megelőzőleg már megtörtént a Kevit Búránysorral, valamint a Kevit Törökfaluval összekötő szakasz javítása és újraaszfaltozása. Hamarosan pedig a harmadik, a tornyosi főúttól a Búránysorig tartó mintegy másfél kilométeres útrész felújításának a munkálatai kezdődnek meg. Ennek összértéke mintegy 90 millió dinár, és a tartományi kormány segítségével valósul meg. A munkát egy verbászi cég végzi el, amely jelenleg a zentai utcákat is aszfaltozza – mondta a polgármester.
Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri segéd rámutatott, hogy ez az út már évtizedek óta javításra vár, így a hamarosan megkezdődő munka mindkét érintett település lakosainak hatalmas segítséget jelent. Mivel az érintett útszakasz Ada község irányába is vezet, ezért az áthaladó forgalom miatt is jelentős a beruházás, tette hozzá.
Perpauer Attila, a VMSZ kevi helyi szervezetének elnöke is megerősítette a korábban elmondottakat, emellett rámutatott, az út gazdasági szempontból is jelentős, hiszen több cég is megtelepedett ezen a úton, és a teherforgalom is jelentős itt. 

Nyitókép: Herédi Krisztián felvétele