2024. június 17., hétfő

Ajándékcsomaggal lepték meg a zentai újszülötteket

A Vöröskereszt hete (május 5–15.) alkalmából a szervezet zentai aktivistái hétfőn reggel adománnyal lepték meg a Zentai Közkórház szülészeti osztályán az emlékhét alatt született kisbabákat és édesanyjukat. Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai szervezetének titkára elmondta, hogy a kisfiúknak és a kislányoknak is külön csomaggal kedveskedtek. A csomagba kis takaró, rugdalózó, neszesszer és kiságyba való kellékek is kerültek, amelyekről a Nemzetközi Vöröskereszt tartományi szervezete gondoskodott számukra.
Az ajándékokat dr. Nenad Rakić nőgyógyász, szülészorvos vette át. Nenad Rakić elmondta, hogy a zentai szülészeten évente mintegy 700 baba látja meg a napvilágot, 7 szakorvos és 34 egészségügyi nővér dolgozik náluk, akik sokat tesznek azért, hogy a nők számára a legérzékenyebb időszak minden gond nélkül teljen el, és nagyon büszkék arra, hogy más községekből is érkeznek hozzájuk szülni. Hozzátette, hogy az utóbbi egy hétben 8 baba született, az év eleje óta pedig 218. 
A padéi Lőrinc Tímea a minap adott életet harmadik gyermekének, és kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szép gesztusnak tartja, hogy a Vöröskereszt ajándékkal kedveskedik a kismamáknak és az újszülötteknek.
Đukić Teodóra még elmondta azt is, hogy a Vöröskereszt hetében a zentai általános iskolák elsős diákjait is felvették a tagságukba, és azt is elújságolta, hogy a képzőművészeti pályázatukra beküldött legjobb alkotások készítőit is díjazták, és külön öröm számukra, hogy az egyik zentai óvodás munkája országos szinten a második helyen végzett. Az emlékhét keretében május 15-én, szerdán 9 és 12 óra között a Vöröskereszt zentai irodahelyiségeiben önkéntes véradási akciót tartanak.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele