2024. április 17., szerda

Nyílt nap a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában

A végzős óvodások játékos foglalkozáson vettek részt, és ismerkedtek az iskolával

Csütörtökön délután nyílt napot tartottak a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol a leendő elsős tanulók megismerkedtek a tanítónőkkel és az intézménnyel. A végzős óvodásoknak alkalmi műsorral kedveskedtek a negyedikes tanulók, majd közös játszásra és barátkozásra invitálták őket az iskola tantermébe. 
Gordán Kolos, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy ez a rendezvény már hagyománynak számít az iskolában.
– Azért szervezzük meg a nyílt napot, hogy a gyerekek szeptember elején egy ismerős helyre érkezzenek meg tanulni. Ezen az eseményen megismerkedhetnek a tanítónőkkel, a hitoktatókkal, valamint magával az iskolával is. Játékos foglalkozásokkal készültünk nekik, és több állomást hoztunk létre a tornateremben, amelyeken különféle feladatokat kell teljesíteni. Minden jól megoldott feladat után egy pecsétet kapnak a gyerekek, és ha összegyűjtenek ötöt, akkor ajándékot kapnak. A legvégén természetesen minden gyerek kap valamit. A helyszínen a szülőknek minden információt megadunk az iratkozással kapcsolatban. Szeretnénk mindenben segíteni nekik, és minél több terhet levenni a vállukról. A legtöbb szülő már kijelentette, hogy melyik intézménybe szeretné a gyerekét beíratni, és nálunk a jelen állás szerint 36 gyerek tanul majd magyar nyelven, szerben nyelven pedig 7 vagy 8 – mondta Gordán Kolos. 
A játékok után a gyerekek körbesétáltak az iskolában, és megnézték a tantermeket.
Szalkai Orsolya, az iskola pedagógus szakmunkatársa elmondta, hogy a gyerekek életkorának megfelelő játékokkal készültek a nyílt napra. 
– Ilyenkor iskolába indulás előtt nagyon fontos a sikerélmény, valamint az is, hogy jól érezzék magukat. Érezniük kell, hogy van értelme tanulni és iskolába járni – fogalmazott Szalkai Orsolya. 
 

Nyitókép: Gergely József felvétele