2024. május 19., vasárnap

Potápi: A nyelv összeköti a határon túli magyar vállalkozókat

A Vajdasági Mentorprogram harmadik évada indult el Zentán

Az eseményen készült fotóinkat ITT tekintheti meg.

Kedd délelőtt Zentán, a Vajdasági Mentorprogram harmadik évadának nyitórendezvényét tartották a Royal Hotelben. A Vajdasági Mentorprogram 2019 őszén indult útnak az első két körben számos siker történet bizonyította a program fontosságát és sikerességét. A rendezvény a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Prosperitati Alapítvány és a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületének, a Design Terminallal való szakmai partnerségben valósult meg. A harmadik körben több, mint száz mentor és mentorált vesz részt.

Fotó: Gergely Áprád

Fotó: Gergely Áprád

A jelenlévőket Potápi Árpád János, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának államtitkára, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője és Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője köszöntötték. Potápi Árpád János Zenta történelmi jelentőségét hangsúlyozta és azt, hogy ez a város az újrakezdésre is kiváló példával szolgál.

Potápi Árpád János (Fotó: Gergely Árpád)

Potápi Árpád János (Fotó: Gergely Árpád)

– A mentorprogram harmadik fázisa itt Zentán indul, ami azért is fontos, mert Zenta a magyar újrakezdésből amúgy is példát mutatott, hiszen ha nem lett volna a Zentai csata és az azt követő Karlócai béke, akkor talán ma független Magyarországról sem beszélhetnénk. Ez a térség egyébként is már többször példát mutatott a magyarság egészének, hogy hogyan kell újra kezdeni és hogyan kell nagyon nehéz helyzetből felépülni és sikereket elérni. Ezért a vajdasági magyarság más magyar nemzet részeknek is példát tud mutatni. A Mentorprogram alapvető sajátossága az, hogy hálózatépítés céljából jött létre, azért, hogy a fiatal vállalkozókat összehozza a már több tíz éve működő vállalkozásokkal, vállalkozókkal, akik segítséget nyújtanak nekik, idejüket, energiájukat és sokszor pénzüket is beletéve ebbe a munkába. Ezáltal a fiatalok is minél gyorsabban sikeressé válhatnak, de természetesen nem csak a siker a fontos a számunkra, hanem az is, hogy a magyar vállalkozásokat megtudjuk erősíteni, a Kárpát-medencében. Hiszen a magyar vállalkozók magyar embereket foglalkoztatnak és így lehetőséget nyújtanak arra, hogy családokat tudjanak eltartani, gyermeket tudjanak vállalni, és a magyar intézményrendszert tudják működtetni, ezzel pedig a magyar jövőt tudják építeni.

Juhász Bálint

Juhász Bálint

Juhász Bálint, a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programját koordináló Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, nagy szó egyáltalán útjára indítani a harmadik ciklust, amelyben 27 mentor és 77 mentorált vállalkozó vesz részt.