2024. július 15., hétfő

Nyári gyermektábor a Petőfiben

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ udvarában 121 gyermek élvezi közösen a szünidőt. Ennyien jelentkeztek be az idén. Jóval többen, mint tavaly, amikor „csak” 106 gyermek választotta ezt a nyári tábort. Ladisity Melinda szervező nagyon örül a bővülésnek, és annak is, hogy a táborral párhuzamosan megszervezett Ringató foglalkozásokra is mindennap elhoznak 9 babát.

– Izgő-mozgó táborunk van, sport és testmozgás minden mennyiségben, az egészséges életmódot, táplálkozást népszerűsítjük. Tekintettel arra, hogy az olimpia évében vagyunk, oktatóink kitérnek erre is. Majdnem minden nap meglepetésvendégünk van, a gyerekek a sportról hallhatnak előadásokat. Ma a triatlonról volt szó, várunk egy labdarúgót és egy vízilabdázót is. Mindennap tartunk táncfoglalkozást. A tábor napközi jellegű, 9 és 16 óra között vannak itt a gyerekek. Jövőre is megszervezzük, azok a szülők, akik most esetleg lemaradtak a jelentkezésről, jövőre kövessék figyelemmel központunk Facebook-oldalát és a Magyar Szóban megjelenő hirdetéseket! – üzeni Ladisity Melinda.

 

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A résztvevők 3–13 éves fiatalok, főleg újvidékiek, de érkeztek Óbecséről, Tiszakálmánfalváról, Temerinből és Magyarországról is. Ma érkezik Amerikából is egy gyerek, aki a houstoni vihar miatt nem tudott a tábor kezdetére ideérni. Hangulatfotóink tegnap délelőtt készültek.

Nyitókép: Ótos András felvétele