2024. július 15., hétfő

Parkot létesítenek a Telepen

Az önkormányzat pályázat útján tervezőt keres a Telep városrészben lévő zöldterületen kialakítandó park rendezésére.

A munkáért tízmillió dinár fizetség jár. A Banija, a Jovan Popović és a Tician utcák által határolt telekre tervezett park nagyjából 5600 négyzetméteres lesz, ezen a területen jelenleg egy játszótér található, amely már évek óta rossz állapotban van. A városi környezetvédelmi igazgatóság azt tervezi, hogy ezt a telket egy használható parkká építteti át, ahol lehetőség lesz a pihenésre, játékra, a zöldfelületen egy öntözésre használatos kút és kisebb vízfelület is lesz, lehetőleg buja növényzettel. A park területén kikövezett járdák, padok és közvilágítás is szükséges. Lehetőség van még egy házi kedvenceknek elkülönített területre is, ahol a kutyák biztonságosan, kerítések között játszhatnak és futkározhatnak.

– A parkprojekt kompozíciós megoldásának kisebb-nagyobb egységek formájában kell létrejönnie, harmóniában kell lennie a tér általános rendeltetésével, a mikrodomborzattal és a tájépítészettel is. Feltételnek számít az is, hogy a környező utakról jól megközelíthető legyen – olvasható a pályázati kiírás magyarázatában.

A 021.rs közölte azt is, hogy a munkát megkapó tervezőcsapatnak a tervezés és a munkálatok feltételeinek meghatározása érdekében geotechnikai és földmérési vizsgálatokat is kell végeznie, és ennek befejeztével kell elkészítenie a műszaki és tervdokumentációt a rekonstrukcióhoz, azaz az adaptációhoz. Az említett pályázatra július 1-jéig lehet jelentkezni.