2024. július 15., hétfő

Dal és lábdobogás

Szerdán este a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében a Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ évadzáróját élvezhette a közönség. A műsorban a táncosok, zenekarok és énekesek bemutatták mindazt, amit megtanultak az idén, amivel részt vettek a versenyeken, és azokat a tartalmakat is, amelyekkel díjakat nyertek számos helyen. A VMNKK jelenleg százhárom aktív taggal büszkélkedhet, ennyien mutatkoztak be tegnapelőtt, mindannyian felléptek a színpadon. A nézőtér megtelt családtagokkal és barátokkal, akik tűkön ülve várták szeretteik előadását.

A Pörgető citerazenekar (Fotó: Vojnić Bojana felvétele)

A Pörgető citerazenekar (Fotó: Vojnić Bojana felvétele)

A sort a Tűzrevaló néptáncegyüttes kezdte, moldvai csángó táncokat mutatott be. Az együttes második helyezést ért el a Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjén, és büszkén képviselte Újvidéket a Gyöngyösbokrétán. A táncosokat a Fokos zenekar kísérte. Utánuk a legkisebb citerások következtek, majd az idősebb zenészek léptek fel. A legkisebbek, a Mitugrászok koreográfiáját is élvezhette a publikum, mindenki jókat nevetett az óvodás gyerekek játékán és báján.

Vojnić Bojana felvétele

Vojnić Bojana felvétele

Az énekegyüttesek három korosztálya az évadzáró tekintetében úgy döntött, hogy együtt mutatkozik be, egymást követték a szebbnél szebb népdalok. Az évadzáró est valódi felfrissülést hozott, a fellépőket egyetlenegyszer sem engedte le a közönség a színpadról vastaps nélkül.

A Tűzrevaló táncegyüttes (Fotó: Vojnić Bojana felvétele)

A Tűzrevaló táncegyüttes (Fotó: Vojnić Bojana felvétele)

Nyitókép: A Mitugrászok játéka (Fotó: Vojnić Bojana felvétele)