2024. május 30., csütörtök

Startupvásár a Halpiacon

Az Újvidéki Éjjeli Bazár szervezői a nemrégiben Startup név alatt beindított vásársorozat újabb eseményére várják az érdeklődőket, holnap 18 órai kezdettel, a Halpiacon.

Projektelképzelésük szerint a startupvásárokon azok a polgárok is be tudnak mutatkozni, akiknek korábban még nem volt alkalmuk kiállítani. A tapasztalt résztvevőkkel közösen lehetőségük nyílik a tapasztalatcserére, új vállalkozások beindításának ötlete foganhat meg fejükben.

Az Éjjeli Bazár rendezvény immár hat éve együttműködik a kistermelőkkel, a dizájnerekkel, kézművesekkel és iparosokkal, ez alatt az idő alatt több mint hetven hangulatos eseményt szerveztek meg. Ezeken a vásárokon gyakran megtörténik, hogy nem jut hely mindenkinek, nincs elég szabad pult a piactéren, és a kiállítók kénytelenek kivárni a sorukat. A startupprojekt mindenekelőtt őket szólítja meg, hiszen a szervezők gyakran száznál is több kiállító nevét tartalmazó, várakozási listákat igyekeznek kezelni.

Az elmúlt három évben Újvidéken kívül is szerveznek eseményeket, időről időre Nagybecskereken, Belgrádban, Temerinben és Rumán is megrendezik az Éjjeli Bazárt, de még ilyen módon sem sikerül rövidíteni a várakozási listát.

A szervezők tehát igyekeznek szoros együttműködést kialakítani a kistermelőkkel, kezdetben az Éjjeli Bazáron még csak 160 kiállító vett részt, jelenleg 330 árust sorakoztat fel. A rendezvényen átlag négyezer látogató fordul meg.

 

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele