2024. április 21., vasárnap

A közös munka kulcsfontosságú üzenet

A tartomány és az önkormányzat együtt fejleszti Újvidéket

Igor Mirović tartományi kormányfő és Milan Đurić polgármester hétfőn közös látogatást tettek az Újvidék község területén folyó, az önkormányzat és a tartományi kormány által közösen pénzelt munkálatok színhelyein. Megtekintették a kátyi Đura Jakšić Általános Iskola régi épülete felújításának befejező szakaszát, a Miloš Crnjanski Általános Iskola új létesítményének, valamint a Laza Kostić gimnázium tornatermének építési munkálatait is. Ellátogattak az Egyetemista Művelődési Központ környékére, ahol bekötőutak és parkolóterület létesül, kisétáltak a nemrégiben teljesen felújított limáni diákpályára, és körbejárták a SPENS épülete mellett létesülő parkot is.

A körútba beiktatták az M Studió épületét, amelyet teljesen felújítanak, és az Almási negyedre is eljutottak. Ott többé-kevésbé befejeződtek a csatornázási munkálatok, a munkások most aszfaltoznak. Igor Mirović biztos abban, hogy a közös munkában és a közös felelősségvállalásban rejlik az előrehaladás és a siker titka.

– Az általam szorgalmazott elképzelés bizonyítja, hogy a közös munka a projekteken meghozza eredményeit. Ez kulcsfontosságú üzenet. A tartományi kormány folytatni fogja felelősségteljes politikáját Újvidék irányába, nem feledkezve meg a többi önkormányzatról sem. Újvidék kiemelt helyre kerül, mert Vajdaság lakosságának negyede ebben a városban él – emlékeztetett a kormányfő.

 

Az Almási negyed történelmi és
kulturális egészének teljes körű
rendezési munkálatait is a tartományi kasszából finanszírozzák, a munkások hétfőn a Pašić és a Sava
Vuković utcákat összekötő Skerlić
utcát aszfaltozták (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Az Almási negyed történelmi és kulturális egészének teljes körű rendezési munkálatait is a tartományi kasszából finanszírozzák, a munkások hétfőn a Pašić és a Sava Vuković utcákat összekötő Skerlić utcát aszfaltozták (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A tartományi kormány teljes egészében állta a mintegy 13 ezer négyzetméternyi területű Miloš Crnjanski Általános Iskola újjáépítésének költségeit. Ennek a beruházásnak a költsége eléri a hárommilliárd dinárt. Emellett finanszírozta az M Stúdió felújítását és a keretében lévő Múzeum 20 21 kiépítésének költségeit, ez 1,67 milliárd dináros tétel a költségvetésben, valamint 18 millió dinárral hozzájárult az Egyetemista Művelődési Központ környékén épülő útfelületek, az utcai bútorzat és egyéb infrastruktúra építési munkálatai költségeinek fedezéséhez.

A tartományi kormány anyagi forrásaiból finanszírozták az Egyetemista Művelődési Központ 3500 négyzetméteres épületének kiépítését, valamint az itt lévő Index diákpálya, azaz sportközpont rendezési, újjáépítési munkálatait. Szintén a tartományi költségvetésből fordítottak összeget a kátyi Đura Jakšić Általános Iskola régi épületének rekonstrukciós munkálataira.

A tartományi kormány anyagi forrásaiból finanszírozták az Egyetemista Művelődési Központ 3500 négyzetméteres épületének kiépítését (Fotó: Ótos András felvétele)

A tartományi kormány anyagi forrásaiból finanszírozták az Egyetemista Művelődési Központ 3500 négyzetméteres épületének kiépítését (Fotó: Ótos András felvétele)

A tartományi kormány és a városi önkormányzat közösen finanszírozza az Almási negyed történelmi és kulturális egészének teljes körű rendezési munkálatait. A szóban forgó terület magába foglalja északon az Almási utcát, keleten a Koszovó, nyugaton a Temerini és Marija Trandafil utcákat, valamint délen a Pašić utcát is.

Nyitókép: A Laza Kostić Gimnázium hamarosan új tornatermet kap (Fotó: Ótos András felvétele)