2024. április 12., péntek
FEST 2024

Drámai a színészélet

Filmiparunkról egy színészházaspár történetén keresztül

Újvidéken is bemutatták Siniša Cvetić legújabb filmjét, a Jorgovanit, Sloboda Mićalović és Ivan Bosiljčić főszereplésével.
A történet a mai, szerbiai film- és tévéipart mutatja be, annak szépségeivel és árnyoldalaival együtt, egy színészházaspár történetén keresztül. A vakuvillanásoktól elvakult és a tapstól megsüketült pár az év legjobb, hazai sorozatának járó díjátadóján van. Rajtuk kívül a forgatócsoport többi tagja is jelen van, ők olyan, szövevényes kapcsolatokban kalauzolnak el bennünket, amelyekből a néző számára kiderül, hogy a szereplők élete nagyobb dráma, mint amit megfilmesítettek.

Sloboda Mićalović és Ivan Bosiljčić mellett Gordan Kicić, Nebojša Dugalić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jana Bjelica, Nenad Okanović, Pavle Čemerikić, Vahid Džanković és Petar Vasiljević is feltűnik a vásznon.

Az újvidéki FEST filmfesztivál részeként vetített film bemutatóján a színészgárda is megjelent.

Siniša Cvetićnek, a rendezőnek az elmondása szerint olyan filmet szeretett volna készíteni, amelyben kereskedelmi és mozis potenciál is van.

– Népszerű téma volt az elvált színészpár, Johnny Depp és Amber Heard ügye, ezért elgondolkodtunk azon, hogy mi lenne, ha egy olyan színészpár kerülne a film középpontjába, akiknek a kapcsolata tönkremegy. Azon gondolkodtunk, melyik színészpárunkat lenne érdekes összekapcsolni, majd Sloboda Mićalović és Bosiljčić jutott az eszünkbe. Ezek után fogant meg az ötlet, hogy foglalkozzunk egy kicsit a filmiparunkkal is – mondta Cvetić, aki kiemelte, hogy a Jorgovani vígjáték, szórakoztató film ugyan, de ugyanakkor komoly elemeket is tartalmaz.

– Érdekel, hogy a spontán kísérletként létrejött filmünk mozis slágerré válhat-e. Minden nagyon gyorsan ment, hiszen csupán négy-öt hónap telt el az ötlet papírra vetésétől a filmforgatás első napjáig. Szerencsére nagyon jó színészek álltak mellettem, a stábbal élvezet volt dolgozni. Úgy hiszem, sikerült valami érdekeset alkotnunk – tette hozzá a film rendezője.

Sloboda Mićalović számára, mint mondta, a legnagyobb kihívás az volt, hogy Bosiljčić és ő szerelmespárként ne ismételjék meg azt, amit az emberek a Ranjeni orao című sikersorozatban már megtapasztaltak.

– Másmilyen megvilágításban akartam látni magam, és együtt is egy másik oldalunkat akartuk megmutatni. Mindazt, amit a sorozatban már láttak a nézők, azt itt nem fogják látni. A filmben valahogy minden keményebb, sokkal életszerűbb, mint a sorozatban. Valósabbak a körülmények, ezért a reakcióink és a színészi játékunk is az – magyarázta a népszerű színésznő.

Ma, pénteken az Érdekvédelmi terület és a L’Empire, szombaton a A fattyú és a Za danas toliko, vasárnap pedig a Priscilla, valamint a Zelena granica című filmet vetítik. A belépőjegyek 550 dináros áron az Arena Cineplex mozi jegypénztáránál vásárolhatók meg, a filmekről bővebben a www.arenacineplex.com oldalon tájékozódhatunk.