2024. április 17., szerda

Vajdaság utainak felújítása prioritás

Május 31-éig lezárták a Piros és Petrőc közötti útszakaszt

Útfelújítási munkálatok miatt lezárták a Bács–Dernye (Deronje), valamint a Piros és Petrőc közötti útszakaszt. A munkálatok kivitelezésével a Szerbiai Utak Közvállalat van megbízva, a Piros–Petrőc útszakasz felújítása a tervek szerint május 31-éig tart. Az utat a Növénytermesztési és Konyhakertészeti Intézet petrőci, kísérleti állomásától a pirosi útkereszteződésig zárták le. Az autósok most Újvidékről Futakon keresztül juthatnak el Petrőcre. Ha Petrőcről szeretnének Újvidékre eljutni, ezt a Gložan–Begecs–Futak útvonalon tehetik meg.

A naponta utazók, ingázók számára ez mindenképpen nagy kerülőt jelent, ezért a Szerbia Utai Közvállalat a polgárok türelmét kéri. Az útlezárás miatt érezhetően csökkent Piroson az átmenő forgalom. A bejelentés szerint a Bács és Dernye közötti útszakaszon a közlekedés március 31-ig szünetel.

A tartományi kormány számára prioritást jelent Vajdaság utainak felújítása. Ezt jól szemlélteti az az adat, hogy 2016-tól mostanáig a Vajdaság Nagyberuházási Alapon keresztül 17,5 milliárd dinárt különítettek el a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére. A tartományi kormány az idén a közlekedési infrastruktúra fejlesztését 6 vajdasági városban, illetve községben 791,6 millió dinárral támogatja a tartományi költségvetési keretből.

Az új utak építésére és a meglévők felújítására vonatkozó projektumokkal a helyi önkormányzatok magasabb szintre emelik a közlekedés valamennyi résztvevőjének a biztonságát, valamint javítják a helyi és regionális összeköttetést is.

 

Nyitókép: Dancsó Áron felvétele