2024. április 20., szombat

Oszlopos zöldvédelem

A Városi Kertészet Közvállalat dolgozói folyamatosan fémoszlopocskák, pontosabban karók földbe helyezésével igyekeznek megvédeni a fűvel beültetett, zöldfelületeket a parkoló autók kerekeitől.

Januárban 111 ilyen, a pázsit letaposását megakadályozni hivatott oszlopocskát vertek a földbe városszerte, kilenc utcában jelentek meg ezek. A közvállalat illetékesei azt gondolják, hogy ez a módszer bevált, és hogy jó akadálynak bizonyul a felelőtlen autósokkal szemben.

– A Stepa vajda sugárút mentén harminc ilyen oszlopocskát helyeztünk a földbe, míg a Miša Dimitrijević utcában 23-at. A Limánon, a Ravanica utcában 18 új oszlopocska védi a zöldterületeket. Olyan helyeken helyeztük el ezeket, ahol az autósok gyakran kitapossák a gyepet – magyarázta a közvállalat sajtófelelőse.

 

Jelena Prica bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban további fémoszlopok kerülnek majd a földbe, tavaly összességében 1556 ilyen akadályt telepítettek városszerte. Ilyen oszlopok védik most a zöldfelületeket az Európa és a Felszabadulás, akárcsak a Lázár cár sugárút mentén, de a Sava Kovačević, a Fellegi Tivadar, a Karađorđe, a Kosta Šokica, a Gundulić és a Viszarion püspök utcákban is.