2024. április 12., péntek

Életet mentett egy újvidéki taxisofőr

Az SOS taxi egyik sofőrje a szombatról vasárnapra virradó éjjelen megakadályozta, hogy egy fiatal lány levesse magát a Szabadság hídról – írja a 021.rs hírportál.

Draško Knežević szavai szerint vasárnap hajnali három órakor épp egy utast szállított Kamenicára, amikor messziről megpillantott valakit a hídon és már akkor úgy látta, hogy a víz felé néz.

Amikor azonban a helyszínre ért, már látta, hogy a lány már féllábbal átlépte a védőkorlátot, ekkor még elhaladta mellette, de utána mégis visszatolatott hozzá. Knežević egyébként korábban a Belügyminisztériumnál szolgált, tisztában volt azzal, hogyan kell ilyen helyzetben eljárni, ezért rögtön értesítette a rendőrséget.

– Amikor kinyitottam a jármű ajtaját, elkezdtem hozzá beszélni. Megkérdeztem tőle, hogy mit keres itt ilyen késői órában és hogy haza-e vigyem. A lány azonban egész idő alatt azt hajtogatta, hogy menjek innen, de azt válaszoltam neki, hogy nem fogok elmenni – mesélte Knežević.

Elmagyarázta, hogy ilyen helyzetekben fontos, hogy ne beszéljünk magáról a helyzetről, hanem valami olyasmire fordítsuk a szót, ami eltereli a figyelmét a problémájáról.

Elmondta, hogy a beszélgetés során észre vette, hogy a lány feloldódott és kommunikálni kezdett vele, ami mindenképpen jó jel volt. Ezt követően megkérdezte tőle, hogy szeretne-e rágyújtani egy cigarettára, amire ráállt.

– A kocsiból elővettem a cigarettát, megközelítettem, de csak a kisebb védőkorlátig mentem, semmiképpen sem léptem át rajta, nehogy a lány félelmében leugorjon, ez egy másodperc kérdése. Ezután magától átjött a másik oldalra és így közösen rágyújtottunk és folytattuk a beszélgetést – mesélte a taxisofőr.

Tíz perc múlva megérkezett egy rendőrjárőr is, a rendőrök pedig kikérdezték Kneževićet, ezt követően pedig folytatta útját Kamenica felé, de a szolgáltatást nem fizettette meg az utasával.

 

 

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele