2024. április 14., vasárnap

Új művelődési állomás Stepanovićevón

A kreatív kifejezésmód megvalósulása a polgárok találkozópontján

Máriamajoron (Stepanovićevo), a valamikori művelődési otthon és a NIVA gyár helyén kedden este ünnepélyes keretek között megnyitották a Stepanovićevo Művelődési Állomást. Az eseményen jelen volt többek között Milan Đurić polgármester is, Stefan Milenković világhírű hegedűvirtuóz pedig koncertet adott az újvidéki Kamerata kamarazenekarral közösen.

A polgármester ez alkalommal elmondta, hogy az új művelődési állomást az említett helyszínen a kreatív kifejezésmód megvalósításának, valamint a lakosság találkozásának céljából nyitották meg.

– Az épület felújítása érdekében kivitelezett munkálatokra csaknem 125 millió dinárt költöttünk el. Az új művelődési állomás 923 négyzetméternyi területű, míg a teljes létesítmény, amelybe a Dzsúdóklub, a Vadászegyesület és a Nyugdíjasok Egyesülete is beköltözött, 1743 négyzetméteres. A rekonstrukciós munkálatok mellett a városi önkormányzat finanszírozta a Nyugdíjasok Egyesülete által használt helyiség felszerelését is – emlékeztetett Đurić.

Hozzátette, a városi önkormányzat erősíti az infrastruktúrát a művelődés terén is, a decentralizációért száll síkra, korábban már tíz művelődési állomást megnyitottak városszerte. Két újabb kulturális helyszín is megnyílt, a tegnapelőtt megnyitott, tizenegyedik állomás mellett az idei évtől a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ is. Ez a központ ugyanis a jövőben városi művelődési állomásként működik majd. A polgármester elégedettségének adott hangot amiatt, hogy a Stepanovićevo Művelődési Állomás olyan kulturális tartalmakat sorakoztat fel, amelyek nagy figyelmet keltenek.

Kiemelte, hogy a művelődési állomás helyiségébe való beruházás mellett a városi önkormányzat a stepanovićevói helyi közösség számára 294,9 millió dinárt különített el az elmúlt évek során, vagyis 2012 és 2022 között 529,3 millió dinárt ruháztak be a településen. A polgármester szerint ez azt bizonyítja, hogy mindegyik városrészt, a peremvárosokat és a belvárost is, arányosan fejlesztik.