2024. július 24., szerda

Valóban 10/10

A STREAMLET Art Associaton jubileuma

A törökkanizsai Kulturális Zónában szombaton este igazi művészeti csemegét élvezhettek a jelenlévők. A  STREAMLET Art Associaton hivatalos fennállása tizedik évfordulója megünneplésének tényleg megadták a módját. A legemlékezetesebb pillanataikból, projektjeikből nyílt fotó- és videókiállítás, a legutóbbi művésztelepük élő képeit is közreadták, és mindent Varga Heni performansza tett még lélegzetelállítóbbá. Mindeközben a Bálint Csaba által kreált, a STREAMLET alkotótábora ihlette, körtére emlékeztető illat lengte be finoman a teret. Tomin Kis Anikó, az egyesület tagja elmondta, hogy a korábbiaktól eltérően most nem néhány fő szervezte az eseményt, hanem egy tizenöt fős csapat vette ki a részét ebből, vállalt felelősséget azért, hogy ez az este úgy sikerüljön, ahogy azt szerették volna.
 

A csapat, aki folyamatosan a művészetek szolgálatában áll (Fotó: BJK)

A csapat, aki folyamatosan a művészetek szolgálatában áll (Fotó: BJK)

- A kiállítások kurátora Szalma Zsóka, a vendégművészünk Varga Heni, a zenét pedig Szerda Árpád szerezte kimondottan erre az alkalomra. Külön öröm, hogy a Zónában tudtuk megszervezni a kiállítást, mely február 10-től március 10-ig látható, és kísérőprogramokkal is gazdagítjuk, például a rajzklubocska műhellyel  - mondta Anikó, aki a terveikről is szót ejtett. -  Várjuk a pályázatok eredményét, amelynek sikeressége után tovább tudjuk folytatni a KIRAKAT!IZLOG! projektünket. Mindig arra építenénk, amit már kipróbáltunk és működőképes volt – sorolta Anikó.

- A közösséget továbbra is meg szeretnénk tartani, hisz ez egy olyan művészi közösség, amely Magyarkanizsához kötődik többféle módon és valóban él, ez egy élő közösség! Ápoljuk a távolabbi országokból származó művészekkel is a kapcsolatot, akik minket szellemileg táplálnak – mondta Anikó, aki kezdettől fogva az egyesület tagja.

- Arra vagyok nagyon büszke, hogy ez a tizenöt fő mind részt vettek a jubileum megszervezésében – hangsúlyozta Anikó, aki azt is elmondta, hogy a kiállítótérben egy illat is található, mellyel Bálint Csaba támogatta a rendezvényt.

-  A körtefa témájú táborunkra készítette Bálint Csaba az illatot, mely szintén egy művészeti értékű alkotás. Ebből egy parfüm lett, amit már ki is adott, korábban pedig a Vigadónál létrehozott projektünk illatát is megálmodta, és meg is alkotta – mesélte Tomin Kis Anikó.

A törökkanizsai Kultúrális Zónában egészen március 10-éig megtekinthető a STREAMLET Art Association kiállítása, amelyen minden mindennel összefügg.

Nyitókép: Performansz is különlegességet kölcsönzött a megnyitónak (Fotó: BJK)